18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFemeie condamnată la Craiova pentru propagandă teroristă

Femeie condamnată la Craiova pentru propagandă teroristă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare o femeie deferită justiţiei pentru propagandă teroristă. Pedeapsa cuprinde una de 2 ani şi 2 luni, primită de inculpată în iunie 2022, într-un dosar asemănător. Procurorii au explicat că femeia a promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă specifice unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

Procurorii DIICOT au explicat că femeia se află într-o stare avansată a procesului de radicalizare.
„În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste. De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare, inculpatul a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia”, au precizat anchetatorii.

Propagandă teroristă după condamnarea cu suspendare

În iunie 2022, femeia a fost condamnată definitiv într-un dosar privind aceleaşi infracţiuni. A primit o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru faptele sale. La nici o săptămână după condamnare, inculpata a continuat propaganda, susţin anchetatorii.

„Menționăm că inculpatul a editat materialele de propagandă teroristă, inclusiv prin adăugarea semnelor distinctive, asumându-și reluarea activităților infracţionale la doar 6 zile după condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Femeie condamnată la Craiova pentru propagandă teroristă

În aprilie, anul acesta, inculpata a fost deferită justiţiei. Ca şi în primul dosar, este acuzată de încălcarea prevederilor legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 18 octombrie.
Inculpata a fost găsită vinovată pentru infracţiunile comise şi a fost condamnată la 2 ani şi 9 luni de închisoare. Instanţa a dispus revocarea suspendării pedepsei primită de femeie în iunie 2022. După contopirea pedepselor, inculpata a fost condamnată la 4 ani şi 11 luni închisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de femeie în arest (23.11.2022 – 18.10.2023).
Judecătorii au mai dispus ca inculpata să rămână în continuare în arest, dar şi confiscarea bunurilor folosite de aceasta pentru comiterea infracţiunilor. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: Craiovean de 83 de ani, în arest pentru violarea unei fetiţe de 7 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS