21.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean de 83 de ani, în arest pentru violarea unei fetiţe de 7 ani

Craiovean de 83 de ani, în arest pentru violarea unei fetiţe de 7 ani

Instanţele de judecată au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv formulată de un craiovean de 83 de ani, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 iulie, iar de atunci a rămas după gratii. Potrivit oamenilor legii, două zile la rând, craioveanul ar fi violat o minoră de şapte ani.

Poliţiştii doljeni au explicat că fetiţa de 7 ani a fost agresată sexual în zilele de 14 şi 15 iulie.
„La data de 17 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că fiica sa, de 7 ani, ar fi fost violată de un bărbat de 83 de ani, din municipiul Craiova. În fapt, acesta este bănuit că în zilele de 14 şi 15 iulie, ar fi exercitat acte specifice infracțiunii de viol asupra minorei, atât în municipiul Craiova, cât şi în comuna Gighera, aceştia locuind împreună”, au precizat oamenii legii. În urma probatoriului administrat, pe 19 iulie, inculpatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. În aceeaşi zi, a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj. Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de viol, în formă continuată. Pe 20 iulie, inculpatul a fost dus la Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

Judecat pentru viol, în arest preventiv

Pe 5 octombrie, Judecătoria Segarea a respins o cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, formulată de avocatul inculpatului. Instanţa a dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de bărbatul de 83 de ani. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj. Pe 13 octombrie, judecătorii au respins ca nefondată acţiunea inculpatului.
Între timp, în august, bărbatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătorie Segarcea. Tot pe 5 octombrie, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea Judecătoriei Segarcea nu este deifnitivă şi poate fi contestată de inculpat.

Citeşte şi: Doljean acuzat de proxenetism, ţinut în arest de judecători

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS