13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzători de ecstasy şi cocaină, arestaţi preventiv

Vânzători de ecstasy şi cocaină, arestaţi preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, arestarea preventivă a unui tânăr de 27 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Suspectul a fost prins în flgrant de oamenii legii în timp ce vindea 72 de comprimate ecstasy şi 100 de grame de canabis cu 7.800 de lei. Săptămâna trecută, instanţa a dispus arestarea altor cinci persoane. Procurorii DIICOT au explicat că suspecţii vindeau cocaină consumatorilor din Dolj.

Ultima acţiune a ofiţerilor de combatere a criminalităţii organizate a avut loc joi, pe 12 octombrie. Oamenii legii au organizat o acţiune de prindere în flagrant în Slatina, Olt. Suspectul este un tânăr de 27 de ani, care încerca să vândă ecstasy şi canabis.

„În municipiul Slatina, a fost realizată prinderea, în flagrant delict, a unui tânăr, de 27 de ani, din comuna Brebeni, în timp ce punea în vânzare 72 de comprimate ecstasy şi 100 de grame de canabis, pentru 7.800 de lei. Ulterior, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară, ambele în comuna Brebeni, la locuinţele a trei bărbaţi, cu vârstele de 22, 27 şi 50 de ani. Aceştia sunt bănuiţi că, în perioada februarie – septembrie, ar fi pus în vânzare droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis şi MDMA, către consumatori din judeţul Olt”, au precizat oamenii legii.

7.000 de doze de droguri, ridicate în urma percheziţiilor

În urma percheziţiilor au fost descoperite instalaţii de întreţinere a plantelor, fertilizatori, îngrăşăminte vegetale şi cântare de precizie. De asemenea, au fost ridicate comprimate de MDMA, 100 de grame de canabis şi nouă plante de canabis. În plus, au fost descoperite aproximativ 7 kilograme de substanţe cu efecte psihoactive (echivalentul a 7.000 de doze). Au mai fost ridicate sumele de 14.800 de lei, 1.285 euro şi 80 de lire sterline.


În aceeaşi zi, suspecţii de 27 şi 50 de ani au fost aduşi la audieri, la Craiova. Ulterior, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a tânărului de 27 de ani. În cursul zilei de vineri, suspectul a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Cinci vânzători de cocaină, în arestul IPJ Dolj

Săptămâna trecută, instanţa a dispus arestarea preventivă a altor cinci persoane acuzat de trafic de droguri de mare risc. Este vorba de patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 21 și 29 de ani, din judeţul Dolj.
„Au fost puse în executare opt mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate cantităţi de cocaină, tablete având ca substanţă activă alprazolam, cântare de precizie, 46 de cartuşe cu glonţ şi şapte telefoane mobile. În fapt, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 21 și 29 de ani, din judeţul Dolj, sunt bănuiţi că, pe parcursul anului 2023, ar fi procurat, deținut și vândut cocaină unor consumatori din județul Dolj, cu prețul de 450 de lei pentru o doză”, au transmis anchetatorii.

Cei cinci suspecţi au fost arestaţi preventiv pe data de 10 octombrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de persoaneşe arestate.

Citeşte şi: Un condamnat pentru agresiune sexuală cere eliberarea condiţionată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS