17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul care a tâlhărit o femeie de 78 de ani, condamnat definitiv

Doljeanul care a tâlhărit o femeie de 78 de ani, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un bărbat de 44 de ani, din comuna Teasc, condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Pe 10 decembrie 2022, bărbatul a tâlhărit o femeie de 78 de ani, în scara unui bloc din Craiova. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a smuls cerceii femeii şi a fugit. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Poliţiştii au explicat că bărbatul i-a smuls femeii cerceii din urechi. Femeia de 78 de ani a fost atacată în scara unui bloc din Craiova, pe 10 decembrie 2022.
„În fapt, la data de 10 decembrie 2022, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi smuls cerceii din urechi mamei sale, de 78 de ani, în timp ce aceasta se afla în scara blocului unde locuieşte, pe strada Elena Farago din localitate.
În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti, a fost identificat un bărbat de 44 de ani, din comuna Teasc, bănuit de comiterea faptei, acesta sustrăgându-se cercetărilor. În dimineaţa zilei de 4 ianuarie, bărbatul a fost depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să părăsească ţara prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. A fost preluat de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova şi condus la audieri”, au explicat oamenii legii.

Femeia de 78 de ani, urmărită până în scara blocului

Pe 5 ianuarie, bărbatul a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Tot în ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată.
Anchetatorii au explicat că, înainte de a ataca femeia, bărbatul a urmărit-o în cartierul Craioviţa Nouă.
„În data de 10.12.2022, în jurul orelor 14.00, inculpatul a urmărit-o pe persoana vătămată pe raza cartierului Craioviţa Nouă. În momentul în care persoana vătămată a intrat în scara blocului nr. 118B, inculpatul a prins-o din spate, cu braţul în zona gâtului, după care i-a sustras acesteia, prin smulgere, cei doi cercei din aur pe care îi purta în urechi”, au susţinut anchetatorii. Victima a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Condamnat cu executare pentru tâlhărie

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 31 mai.
Inculpatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. În final, judecătorii l-au obligat pe inculpat să-i achite victimei suma de 1.000 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat. Luni, pe 9 octombrie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul inculpatului.
Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută în arest de bărbatul de 44 de ani (4 ianuarie – 9 octombrie 2023).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS