15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Stare de urgenţă în New York, după ce străzile oraşului au fost acoperite de ape

(VIDEO) Stare de urgenţă în New York, după ce străzile oraşului au fost acoperite de ape

-

Guvernatorul statului New York, Kathy Hokul, a anunțat introducerea stării de urgență în New York și în zona înconjurătoare din cauza ploilor abundente care au dus la inundații.

„Declar stare de urgență în New York, în Long Island și de-a lungul văii râului Hudson din cauza ploilor extrem de abundente pe care le vedem în regiune”, a scris ea în microblog.

A fost declarată stare de urgenţă în New York după ce în trei ore a plouat cât pentru câteva săptămâni. Meteorologii au anunţat că în luna septembrie se înregistrează cele mai mari căderi de precipitaţii încă din 1882. Vremea extremă nu este însă nici pe departe la final.

Kathy Hochul, guvernator New York: „Nu se termină încă, ne aşteptăm la cât mai multă ploaie. Se află în permanentă mişcare şi este foarte greu să precizăm unde va ajunge. Vă rog şi vă implor, pe toţi cei din New York, să continuaţi să fiţi vigilenţi„.

Ploaia record a copleșit vineri sistemul de canalizare al orașului New York, trimițând un val de apă care a ieșit pe străzi și în subsoluri, școli, metrouri și vehicule.

Apa s-a ridicat rapid și furioasă, luând pe câțiva navetiști care treceau vineri dimineață. Primii care au intervenit au intrat în acțiune acolo unde a fost nevoie, smulgând oameni din mașinile blocate.

Mai multă ploaie a căzut într-o singură zi pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York decât oricare alta din 1948.

Peste 23 de milioane de americani au fost în alertă până în această dimineaţă, potrivit CNN.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Oare mai poate Simona? Românca s-a retras de la...

O oră și 27 de minute a rezistat Simona...

ȘTIRI GdS