18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 90 de elevi au ajuns la spital după ce ar fi mâncat brioșe cu canabis

Peste 90 de elevi au ajuns la spital după ce ar fi mâncat brioșe cu canabis

Aproximativ 90 de elevi de școală gimnazială din Africa de Sud au ajuns la spital după ce au mâncat brioșe „umplute cu canabis”.  

Autoritățile au declarat că elevii au cumpărat brioșele de la un vânzător ambulant în drum spre Școala primară Pulamadibogo, la nord-vest de Pretoria. La scurt timp după ce le-au mâncat au început să aibă simptome precum: grețuri, dureri de stomac și vărsături.

Trei fete sunt încă în spital, deoarece starea lor nu s-a îmbunătățit, potrivit BBC.

Două persoane au fost arestate și sunt acuzate de tentativă de omor. Suspecții, în vârstă de 21 și 19 ani, vor apărea astăzi în fața magistraților, a declarat poliția.

Profesorii au chemat ambulanță după ce au observat un „comportament ciudat” din partea copiilor, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar din Gauteng.

Incidentul a cauzat o suferință considerabilă părinților care erau îngrijorați de siguranța copiilor lor, conform sursei menționate anterior.

Trei fetițe sunt încă în spital

Poliția efectuează un raport toxicologic pentru a confirma dacă s-a folosit canabis. Cei peste 90 de elevi care au primit brioșele au suferit „dureri insuportabile”.

Toți au fost trimiși la unități medicale din apropiere, iar „aproximativ 87” au fost externaț.

„Doar trei fetițe mai sunt internate în spital și primesc în continuare îngrijirile medicale necesare pentru a se reface”, a precizat poliția.

La începutul acestui an, partidul Alianța Democrată (DA) a cerut ca vânzători ambulanți să fie temeinic verificați. Opt copii au fost internați la spital după ce au mâncat așa-numitele „prăjituri spațiale” în afara școlii lor.
Purtătorul de cuvânt al partidului, Khume Ramulifho, a spus că va face presiuni asupra guvernului pentru a mări siguranța în școli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS