12 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări, în mai multe judeţe din ţară

(VIDEO) Percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări, în mai multe judeţe din ţară

-

Peste 30 de percheziţii au loc joi dimineaţă într-un dosar de contrabandă cu ţigări, în Suceava şi în alte 5 judeţe din ţară, anunţă Poliţia de Frontieră.

”La data de 21.09.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare, pe raza judeţului Suceava, 5 din cele 33 de mandate de percheziţie domiciliară, efectuate alături de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor Economice ale Poliţiei Române, în judeţele Hunedoara, Maramureş, Teleorman Dolj şi Timiş, într-o cauză penală vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

De asemenea, poliţiştii de frontieră pun în aplicare mai multe mandate de aducere la audieri”, conform Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au monitorizat şi interceptat transporturile

Pe parcursul activităţilor de procedură penală, poliţiştii de frontieră au desfăşurat acţiuni de monitorizare şi interceptare a transporturilor, precum şi percheziţii.

La sfârşitul anului 2022, pe teritoriul României s-a  constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acţiune şi componenţă internaţională, format din cetăţeni ucraineni şi români, specializat în activităţi de comercializare şi transport a unor cantităţi importante de ţigarete, atât pe teritoriul României cât şi pe cel al Uniunii Europene.

Ţigările achiziţionate din Ucraina şi Republica Moldova au fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării (cetăţeni ucraineni), fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (bomboane, dulciuri etc.), iar după introducerea în România, transportate către depozite intermediare (deţinute de membrii grupării care se ocupau de comercializarea ţigaretelor), descărcate, reîncărcate în alte vehicule şi transportate către alti clienţi, explică poliţiştii de frontieră.

Ţigaretele au fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din judeţele Suceava şi Tulcea

Ţigaretele au fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din judeţele Suceava şi Tulcea, fie cu titlu de import, sub paravanul altor mărfuri legal transportate destinate unor societăţi din România, fie în regim de tranzit către ţări din afara spaţiului comunitar.

Segmentul intern al grupului infracţional format din cetăţeni români, a avut ca principale atribuţii identificarea şi punerea la dispoziţie a unor spaţii necesare pentru transbordarea ţigărilor din automarfare şi depozitarea lor  temporară în condiţii de maximă securitate, precum şi identificarea unor clienţi cu posibilităţi de distribuţie semnificativă.

Au fost confiscate aproximativ 10 milioane de ţigarete

În cursul investigaţiilor au fost realizate prinderi în flagrant şi efectuate percheziţii domiciliare în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de ţigarete  provenite din contrabandă.

Audierile urmează să se desfăşoare la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Citeşte şi: Aproape 100 de angajați protestează la Penitenciarul Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mega anvelopare pentru blocurile din Craiova

Primăria Craiova intenționează să încheie un acord-cadru pentru reabilitarea...

ȘTIRI GdS