16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Explozia de pe șantierul autostrăzii Moldovei, surprinsă de camerele de supraveghere

(VIDEO) Explozia de pe șantierul autostrăzii Moldovei, surprinsă de camerele de supraveghere

-

Explozia în care au murit patru oameni și cinci au fost răniți pe șantierul autostrăzii Moldovei s-a produs în noaptea de miercuri spre joi. Aceasta a fost suprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. Flăcările uriașe au fost vizibile inclusiv din Focșani, oraș aflat la peste 30 de km de locul deflagrației.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au întocmit un dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimăneşti. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, dar şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă sau nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, potrivit Agerpres.

Flăcările care au urmat exploziei s-au văzut din municipiul Focșani, aflat la 31 de kilometri distanță

Flăcările care au urmat exploziei au avut câțiva zeci de metri înălțime. Acestea s-au văzut din municipiul Focșani, aflat la 31 de kilometri distanță, potrivit Ziarul de Vrancea.

Prima ipoteză luată în calcul în cazul exploziei produsă în noaptea de miercuri spre joi este o eroare umană.

Un utilaj ar fi lovit conducta de alimentare cu gaz. O scânteie a provocat explozia uriașă, urmată de un incendiu. Victimele lucrau la construcția autostrăzii A7, denumită și Autostrada Moldovei.

Flăcările s-au văzut de la kilometri distanță.

Se fac verifări la magistrala de gaz

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat joi că se fac verifări la magistrala de gaz, care ar fi trebuit să se afle la o adâncime de 1,8 m. Din primele cercetări, conducta se află la aproximativ un metru sub pământ, potrivit estimării făcute de oficial la fața locului.

Citeşte şi: (VIDEO) Dosar penal după explozia de la magistrala de gaz de la Călimănești. Bilanțul: 4 morți, 5 răniți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbatul din Olt care și-a înjunghiat soția a fost...

Bărbatul care și-a înjunghiat soția pe o stradă din...

ȘTIRI GdS