5.1 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentMApN: Un puitor de mine face verificări în zona navei care a suferit o explozie

MApN: Un puitor de mine face verificări în zona navei care a suferit o explozie

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că un puitor de mine, cu o grupă de scafandri la bord, a plecat spre Sulina pentru a face verificări în zona navei care a suferit o explozie.
Nava comercială Seama, sub pavilion Togo, a raportat o explozie la bord în cursul dimineți, în jurul orei 6.50.
„Conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat, conform procedurilor operaționale, trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acționa în sprijinul autorităților civile responsabile de intervenție și pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord. Nava militară a plecat din portul militar Constanța în jurul orei 8.15.

De asemenea, un elicopter IAR-330 Puma din serviciul de căutare-salvare, din dotarea Forțelor Aeriene Române, este pregătit pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu să intervină, în funcție de solicitări.

Planurile de activități și procedurile operaționale ale Forțelor Navale Române au fost adaptate rapid la situația actuală de securitate, odată cu declanșarea războiului din Ucraina în luna februarie a anului 2022, pentru a răspunde eficient la un mediu divers de amenințări în spațiul maritim, contribuind astfel la asigurarea securității colective a Alianței Nord-Atlantice.

Forțele Navale Române desfășoară în permanență misiuni de monitorizare în Marea Neagră, cu nave militare, elicoptere IAR-330 Puma Naval, drone de cercetare maritimă, detașamente de scafandri de luptă EOD (specializate în lupta contra dispozitivelor explozive) și prin Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime“, potrivit MApN.

Citește și: Trupul turistului german dispărut în Delta Dunării a fost găsit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS