5.1 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentMApN: Resturi care ar proveni de la o dronă, găsite în judeţul Tulcea

MApN: Resturi care ar proveni de la o dronă, găsite în judeţul Tulcea

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Anunțul vine după ce, dimineață, ISU Tulcea a transmis că a primit două apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele MAPN s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia.

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufăru și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”, spune MApN.

Localitatea Nufăru se află la 14-15 km de cele mai apropiate puncte de granița cu Ucraina. Victoria – la 17-18 km de frontieră. Nufăru este la 10 km de centrul municipiului Tulcea.

„Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor. Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren”, a mai spus ministerul Apărării.

Se fac cercetări în teren

Anterior, ISU Tulcea spusese că s-au primit două apeluri care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul.

„Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi – cum au comunicat colegii de la MApN – se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a mai transmis ISU Tulcea.

Ministerul român al Apărării a transmis că a monitorizat în timp real situația aeriană azi-noapte.

„Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 00.45, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05.00”, potrivit unui comunicat MApN.

Citeşte şi: Armata anunţă că verifică dacă au căzut drone în Tulcea după atacul ruşilor de azi-noapte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS