17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) UPDATE: Incendiu puternic la un bloc de pe strada Aristizza Romanescu din Craiova. 26 de apartamente au fost distruse complet

(VIDEO) UPDATE: Incendiu puternic la un bloc de pe strada Aristizza Romanescu din Craiova. 26 de apartamente au fost distruse complet

-

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la mansarda unui bloc de pe strada Aristizza Romanescu din Craiova.

La fața locului acționează pompierii craioveni cu mai multe echipaje. Locatarii s-au autoevacuat. O persoană a suferit un atac de panică. Un bărbat a fost transportat la spital cu arsuri pe mâini.

La fața locului sunt cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă o autoscară și un echipaj SMURD.

Incendiul violent s-a extins şi la mansarda celorlalte două blocuri aflate lângă primul cuprins de flăcări.

A început ridicarea mașinilor aflate în zona blocului unde flăcările au mistuit mansardele blocului de pe Aristizza Romanescu.

UPDATE: Incendiul continuă să se manifeste violent. Oamenii spun că pompierii se luptă cu flăcările de mai bine de două ore şi jumătate şi nu au reuşit încă să stingă focul.

Încă nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului. O anchetă este în desfășurare, oamenii au reclamat că pompierii au ajuns târziu la fața locului.

UPDATE: La unul dintre blocurile afectate de incendiu, mansarda arde în totalitate.

Locatarii sunt nemulțumiți de intervenția pompierilor

UPDATE: Oamenii din zonă sunt revoltaţi şi spun că pompierii intervin de la ora 08.00 de dimineaţă şi încă nu au reuşit să stingă focul. Misiunea acestora este cu atât mai grea cu cât hidranţii din zonă nu funcţionează sau nu au presiunea necesară, iar în acest moment se aduce apă de la Kauflandul din zonă. În plus, pompierii au o singură maşină cu scară mare. Au fost aduse autospeciale din tot judeţul, însă după mai bine de două ore şi jumătate mansardele celor trei blocuri ard în continuare.

UPDATE: Un cititor al GdS ne-a transmis că locuieşte în apropiere de blocurile în care are loc incendiul şi spune că a urmărit activitatea pompierilor şi că problema din cauza căreia nu s-a stins incendiul până acum este lipsa hidranţielor şi a căilor de acces. „Eu văd intervenția și focul din balconul meu, peste drum de blocul în flăcări. Am văzut că se acuză pompierii că nu sunt, erau live-uri doar din faţa clădirii. Pompierii au intervenit din laterala lui PENNY, erau cinci autospeciale, lipsa hidranți, lipsa căi de acces“.

Incendiul de pe strada Aristizza Romanescu a fost localizat. Pompierii lucrează la lichidarea acestuia.

Declarații ale prefectului de Dolj și ale șefului pompierilor

Intervenția pompierilor s-a încheiat pe strada Aristizza Romanescu. Dan Diaconu, prefectul județului Dolj, aflat la fața locului, a declarat că s-au luat măsuri pentru salvarea locatarilor. Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, dintre care două au fost transportate la spital cu arsuri la membrele superioare.

Colonel Bogdan-Constantin Vlăduțoiu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia al județului Dolj, a spus că în au fost chemați pompieri și din județul Olt.

Citește și: Trei craioveni, în arest pentru tentativă de omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS