16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei craioveni, în arest pentru tentativă de omor

Trei craioveni, în arest pentru tentativă de omor

udecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de trei craioveni deferiţi justiţiei pentru tentativă de omor. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 12 ianuarie, inculpaţii au bătut şi înjunghiat un bărbat de 36 de ani, în urma unui conflict izbucnit în trafic. Un alt inculpat din acest dosar se află sub control judiciar.

Poliţiştii doljeni au explicat că victima a fost agresată în seara zilei de 12 ianuarie, anul acesta. Agresiunea a avut loc pe bulevardul Ilie Balaci din Craiova.
„Trei tineri din municipiul Craiova sunt bănuiți că în seara zilei de 12 ianuarie, în urma unui conflict în trafic, ar fi lovit cu autoturismul în care se aflau autoturismul persoanei vătămate. După impact i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri, provocându-i plăgi tăiate și/sau despicate la nivelul capului și corpului. După eveniment, cei trei au părăsit locul producerii faptei, sustrăgându-se cercetărilor”, au precizat poliţiştii doljeni.

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 17 ianuarie, în urma unei percheziţii domiciliare, au fost ridicaţi doi tineri, de 25 și 28 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor. A fost găsit şi autoturismul folosit în seara zilei de 12 ianuarie, un Range Rover.
Ulterior, un tânăr de 25 de ani a fost preluat de polițiști din Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier 1. Acesta încerca să părăsească teritoriul României.

În arest pentru tentativă de omor

Pe 18 ianuarie, cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj. Pe 1 februarie, procurorii au cerut şi obţinut arestarea unui alt inculpat implicat în conflict. În iulie, ultimul inculpat arestat a fost plasat sub control judiciar. Ceilalţi trei craioveni au rămas în arest preventiv. Pe 28 august, judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei trei inculpaţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 6 septembrie, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate.

Între timp, în februarie, cei patru inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 14 septembrie. În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul agresat a avut nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale. Leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol.

Citeşte şi: Un poliţist şi un fost jandarm, în arest pentru trafic de cocaină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS