0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat acuzat că şi-a obligat concubina să înghită medicamente, în arest

Bărbat acuzat că şi-a obligat concubina să înghită medicamente, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat din Filiaşi, arestat preventiv în martie, pentru trafic de persoane şi violenţă în familie. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a obligat o tânără, cu care trăia în concubinaj, să se prostitueze în Italia şi Germania. Procurorii au mai explicat că inculpatul ar fi obligat tânăra să închită medicamente.

Procurorii DIICOT au explicat că inculpatul a comis faptele după ce a ieşit dintr-un penitenciar din Franţa.

„S-a reținut că inculpatul, din orașul Filiași, județul Dolj, a revenit în țară în toamna anului 2021 (după executarea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea de proxenetism într-un penitenciar din Franța). În luna octombrie 2021, a racolat în scopul de a o exploata sexual o persoană vătămată, provenind dintr-o familie dezorganizată, aflată în stare de vulnerabilitate.

Prin acțiuni specifice metodei loverboy, acesta a convins persoana vătămată să se mute la locuința sa din orașul Filiași, și, după aproximativ cinci luni, a transportat-o în Italia unde, prin inducere în eroare și constrângere, a exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, însușindu-și importante sume de bani obținute din această activitate (între 40-350 euro/zi). Ulterior, activitatea de exploatare a persoanei vătămate de către inculpat a continuat și în Germania”, au precizat procurorii DIICOT.

Judecat pentru trafic de persoane şi violenţă în familie

Anchetatorii au mai stabilit că, în decembrie 2022, inculpatul și persoana vătămată s-au întors în țară. Pe 21 decembrie, bărbatul a tăiat-o pe tânără cu cuțitul, motivul fiind că ar fi ascuns sume de bani. Procurorii mai spun că bărbatul a mers mai departe şi a obligat-o pe tânără să înghită medicamente.

Pe 18 martie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane şi violenţă în familie. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj. La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa a dispus menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat. Judecătorii au respins şi cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată de bărbatul arestat.

Între timp, inculpatul a fost trimis în judecată. Este acuzat de trafic de persoane, violenţă în familie, dar şi de deţinere de droguri pentru consum propriu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi se află în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Craioveanul care a ucis un pieton după o cursă ilegală, condamnat la 9 ani de închisoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS