18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul care a ucis un pieton după o cursă ilegală, condamnat la 9 ani de închisoare

Craioveanul care a ucis un pieton după o cursă ilegală, condamnat la 9 ani de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la aproape 9 ani de închisoare un craiovean de 34 de ani, acuzat că a condus băut şi fără permis şi a ucis un bărbat. Anchetatorii au stabilit că, în seara zilei de 19 martie 2020, inculpatul s-a urcat la volanul unui Audi şi s-a luat la întrecere cu un amic. Asta deşi avea permisul suspendat de câţiva ani şi era băut. Cursa a avut loc pe DN 6B, între localităţile Goieşti şi Negoieşti. La întoarcere, inculpatul a accidentat mortal un bărbat care circula pe marginea şoselei. Amicul inculpatului a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare.

Accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa un bărbat de 44 de ani a avut loc în seara zilei de 19 martie 2020, pe DN 6B, între Goieşti şi Negoieşti. Oamenii legii au stabilit că victima a fost lovită de un craiovean care şi-a abandonat maşina şi a fugit de la locul accidentului. Acesta s-a prezentat la poliţie, în Craiova, după câteva ore.

În urma anchetei s-a stabilit că, în seara zilei de 19 martie, incupatul a hotărât să facă o cursă cu un amic. Şi asta, deşi băuse şi avea permisul suspendat încă din 2016.

„Deşi consumase băuturi alcoolice şi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, încă din anul 2016, inculpatul S.D.I. a urcat la volanul autoturismului său, marca Audi, model A8, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe DN 6B. Numitul T.C., care, de asemenea, nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria. Cei doi au poziţionat autoturismele paralel, pe drumul naţional, ocupând astfel ambele sensuri de mers. Au condus cu viteză, din direcţia Craiova spre Melineşti, inculpatul conducând pe contrasens“, au precizat anchetatorii.

Ucis de un şofer băut şi cu permisul suspendat

Procurorii doljeni au mai stabilit că, la întoarcere, inculpatul a ucis un bărbat de 44 de ani. Victima mergea pe marginea şoselei în momentul accidentului.

accident goiesti

„La întoarcere, pe sensul de mers Melineşti-Craiova, deşi potrivit propriei declaraţii câştigase întrecerea, inculpatul a condus autoturismul cu viteză mult superioară celei legal prevăzute pentru sectorul de drum respectiv (143 km/h, conform expertizei tehnice efectuate de către expertul desemnat, 105 km/h, conform expertului parte).

În dreptul kilometrului 23 a accidentat pe numitul C.C., pieton. După producerea accidentului, maşina condusă de inculpat a oprit la o distanţă de 212 metri, iar acesta a coborât. A abandonat autoturismul şi a părăsit locul faptei, la volanul autoturismului marca Volkswagen Golf, împreună cu numitul T.C. deplasându-se în Craiova, la domiciliul unchiului său“, au mai precizat anchetatorii.
În aceeaşi seară, bărbatul s-a prezentat la poliţie. Avea o alcoolemie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat.

Trimis în judecată pentru omor

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Bărbatul de 34 de ani a fost deferit justiţiei pentru omor, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei. Celălalt inculpat a fost acuzat de conducere fără permis şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei.

În martie 2022, judecătorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei de omor în ucidere din culpă.

Condamnat pentru ucidere din culpă şi alte infracţiuni

Luni, pe 28 august, Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi şi i-a condamnat pe cei doi inculpaţi. Craioveanul de 34 de ani a fost condamnat la 6 ani, o lună şi 10 zile închisoare pentru infracţiunile comise. Instanţa a dispus revocarea suspendării unei pedepse de 2 ani şi 10 luni de închisoare primită de bărbat într-un dosar de proxenetism. În final, inculpatul a fost condamnat la 8 ani, 11 luni şi 10 zile închisoare.

Celălalt inculpat din dosar a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Instanţa a mai dispus ca asigurătorul de răspundere civilă să achite rudelor victimei 18.000 de ei drept despăgubiri materiale. Suma totală de 400.000 de lei a fost acordată rudelor bărbatului ucis cu titlu de daune morale. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă li poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS