11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer acuzat de omor, judecat pentru ucidere din culpă

Şofer acuzat de omor, judecat pentru ucidere din culpă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, săptămâna trecută, schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă, într-un dosar în care un craiovean de 32 de ani este acuzat că a condus băut şi fără permis şi a ucis un bărbat. Accidentul a avut loc în martie 2020, între Goieşti şi Negoieşti, după o cursă ilegală de maşini. În august 2020, inculpatul a fost deferit justiţiei pentru omor, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei.

Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 19 martie 2020, inculpatul a condus cu permisul suspendat şi a ucis un bărbat. În plus, acesta băuse înainte de a se urca la volan. Accidentul a avut loc pe DN 6B, între localităţile Goieşti şi Negoieşti.

În urma anchetei s-a stabilit că, în seara zilei de 19 martie 2020, incupatul a hotărât să facă o cursă cu un amic. Asta deşi băuse şi avea permisul suspendat încă din 2016.

„Deşi consumase băuturi alcoolice şi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, încă din anul 2016, inculpatul S.D.I. a urcat la volanul autoturismului său, marca Audi, model A8, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe DN 6B. Numitul T.C., care, de asemenea, nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria. Cei doi au poziţionat autoturismele paralel, pe drumul naţional, ocupând astfel ambele sensuri de mers. Au condus cu viteză, din direcţia Craiova spre Melineşti, inculpatul conducând pe contrasens“, au precizat anchetatorii.

Trimis în judecată pentru omor şi alte trei infracţiuni

Procurorii doljeni au mai stabilit că şi la întoarcere inculpatul a condus cu viteză peste limita legală. A lovit în plin un bărbat de 44 de ani, care mergea pe marginea şoselei. Victima accidentului a murit pe loc în urma impactului violent.

Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 martie 2020. În august, același an, bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată. A fost acuzat de omor, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi celălalt bărbat care a participat la cursa ilegală. Acesta este acuzat de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei.

Judecat pentru ucidere din culpă şi încă trei infracţiuni

Acest dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 7 august 2020. Vineri, pe 4 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis o cerere formulată de avocatul inculpatului de schimbare a încadrării juridice a faptei de omor în ucidere din culpă.

În urma hotărârii instanţei, craioveanul de 32 de ani va fi judecat în continuare pentru ucidere din culpă şi alte trei infracţiuni. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS