18.5 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Craiovean acuzat că a ucis un pieton după o cursă ilegală de maşini

Craiovean acuzat că a ucis un pieton după o cursă ilegală de maşini

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut, ieri, prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui craiovean de 31 de ani. Acesta este acuzat că s-a urcat la volanul unui Audi şi s-a luat la întrecere cu un amic pe DN 6B, între Goieşti şi Negoieşti. Şi asta, deşi avea permisul suspendat şi era băut. Anchetatorii spun că, la întoarcere, inculpatul a gonit cu aproape 150 km/h şi a spulberat un bărbat care circula pe marginea şoselei. La sfârşitul lunii iunie, procurorii doljeni au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în omor. În plus, bărbatul este acuzat şi de conducere cu permisul suspendat, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi participarea la întreceri neautorizate.

Poliţiştii doljeni erau sesizaţi, în seara zilei de 19 martie, despre producerea unui accident mortal pe DN 6B, între localităţile Goieşti şi Negoieşti. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au găsit un pieton ucis. Şoferul îşi abandonase maşina şi fugise de la locul accidentului. Acesta s-a prezentat la poliţie, în Craiova, după câteva ore. Este vorba de un bărbat de 31 de ani, din Craiova.

Iniţial, dosarul deschis pe numele bărbatului a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Pentru că au existat indicii că a fost vorba de omor, în iunie, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Pe 30 iunie, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în omor. De asemenea, inculpatul este acuzat de conducere cu permisul suspendat, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi participarea la întreceri neautorizate.

Întrecere între doi şoferi fără permis

În urma anchetei s-a stabilit că, în seara zilei de 19 martie, incupatul a hotărât să facă o cursă cu un amic. Şi asta, deşi băuse şi avea permisul suspendat încă din 2016.

„Deşi consumase băuturi alcoolice şi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, încă din anul 2016, inculpatul S.D.I. a urcat la volanul autoturismului său, marca Audi, model A8, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe DN 6B. Numitul T.C., care, de asemenea, nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria. Cei doi au poziţionat autoturismele paralel, pe drumul naţional, ocupând astfel ambele sensuri de mers. Au condus cu viteză, din direcţia Craiova spre Melineşti, inculpatul conducând pe contrasens“, au precizat anchetatorii.

Craiovean acuzat că a ucis un pieton după o cursă ilegală

Procurorii doljeni au mai stabilit că, la întoarcere, inculpatul a condus cu viteză peste limita legală. A lovit în plin un bărbat de 44 de ani, care mergea pe marginea şoselei.

„La întoarcere, pe sensul de mers Melineşti-Craiova, deşi potrivit propriei declaraţii câştigase întrecerea, inculpatul a condus autoturismul cu viteză mult superioară celei legal prevăzute pentru sectorul de drum respectiv (143 km/h, conform expertizei tehnice efectuate de către expertul desemnat, 105 km/h, conform expertului parte). În dreptul kilometrului 23 a accidentat pe numitul C.C., pieton. După producerea accidentului, maşina condusă de inculpat a oprit la o distanţă de 212 metri, iar acesta a coborât. A abandonat autoturismul şi a părăsit locul faptei, la volanul autoturismului marca Volkswagen Golf, împreună cu numitul T.C. deplasându-se în Craiova, la domiciliul unchiului său“, au mai precizat anchetatorii.

În aceeaşi seară, bărbatul s-a prezentat la poliţie. A avut o alcoolemie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mandatul de arestare, prelungit de Tribunalul Dolj

În urma achetei s-a mai stabilit că pietonul a fost ucis pe loc în urma impactului violent. „Elementele rezultate din cercetarea la faţa locului şi concluziile expertizelor tehnice şi medico-legale indică faptul că impactul autoturismului condus de inculpat cu victima a fost deosebit de violent, fiind identificate fragmente din cadavru şi ţesut biologic pe o rază foarte mare“, au mai susţinut anchetatorii.
Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 martie. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. Mandatul a fost prelungit de aceeaşi instanţă pe 9 aprilie, 13 mai şi 12 iunie.

Ulterior, după ce au preluat dosarul, procurorii doljeni au cerut din nou prelungirea mandatului de arestare.
De data acesta, solicitarea anchetatorilor a fost judecată de Tribunalul Dolj. Ieri, instanţa a admis cererea procurorilor şi a dispus prelungirea duratei arestului preventiv.
Hotărârea instanţei poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

ȘTIRI GdS

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

Energia electrică din Oltenia, preluată de australieni?

Mai multe companii intrnaționale se luptă pentru preluarea activelor din românia ale grupului CEZ. Printre competitori se află și un consorțiu românesc de...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti şi jandarmi.

O piață de un milion de lei, transformată în...

O fostă piață din Craiova în care primăria a investit un milion de lei a fost transformat în groapă de gunoi și...

UEFA a stabilit posibilii adversari ai Științei din turul...

UEFA a stabilit astăzi subgrupele pentru tragerea la sorți de mâine a turului 1 preliminar al Ligii Europa. Universitatea Craiova este cap...

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din vară. Paul Papp, fundaș central rămas liber de contract după despărțirea de Sivasspor și Alexandru Tudorie, atacantul celor...