14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj34 de doljeni au rămas fără permis de conducere

34 de doljeni au rămas fără permis de conducere

34 de doljeni au rămas fără permis de conducere, după o acțiune a echipajelor de Poliție Rutieră Dolj.

Pentru reducerea riscului rutier pe drumurile publice din județ, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor de poliție rutieră.

Polițiștii doljeni au acționat, ieri, pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 160 de persoane, fiind controlate și aproximativ 130 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia). În cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Cu 148 km/h pe DN 6

Un tânăr de 20 de ani, din orașul Drobeta-Turnu Severin, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, cu viteza de 148 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep. cu amendă în valore de 1305 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Cu 118 km/h tot pe DN 6

Un alt tânăr de 22 de ani, din județul Gorj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, cu viteza de 118 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep. cu amendă în valore de 1305 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Recomandări

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Nu conduceţi vehicule dacă aţi consumat băuturi alcoolice. Adaptaţi viteza la condiţiile de drum sau trafic. Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele din faţa dumneavoastră.

Pietonii trebuie să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal. Pietonii să manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte de a se angaja în traversarea străzii.

Citește și: (VIDEO) Tânără însărcinată, împușcată mortal de un polițist

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS