13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘoferul beat, care a omorât trei tineri, a fost reținut

Șoferul beat, care a omorât trei tineri, a fost reținut

Trei tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce au fost loviţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru din judeţul Alba. La volan era un şofer de 19 ani, aflat sub influenţa alcoolului. Potrivit poliției, acesta avea o concentraţie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. El avea permis de conducere de nici 9 luni, potrivit Alba24.ro

Tânărul de 19 ani care conducea băut a lovit în plin un grup de şase persoane care mergeau pe marginea DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru din judeţul Alba, duminică dimineață în jurul orei 03.30. Trei dintre persoane au murit, iar celelalte trei au fost rănite.

  • „În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, ar fi surprins şi accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile”, a informat Poliția județeană din Alba.

Cei şase tineri se întorceau din club

Publicația locală Alba24.ro relatează că cei șase tineri se întorceau spre casă sâmbătă noapte, după ce au ieșit într-un club din Alba Iulia. La un moment dat au vrut să meargă la o benzinărie pentru a mai lua câteva lucruri. Dar au au fost loviți în plin de șoferul de 19 ani, iar trupurile lor au fost aruncate la zeci de metri de la locul impactului, pe drum și câmp.

Cine sunt cei trei tineri uciși în accident

Cei trei tineri decedați sunt Bogdan Stinea, un tânăr de 17 ani, Patrick Adrian, un tânăr de 25 de ani, și Daniel Doru, un tânăr de 18 ani, toți din localitatea Sântimbru Fabrică, informează Alba24.ro.

Familia și rudele sunt șocați de cele petrecute. Tatăl lui Daniel a declarat pentru Alba24.ro că șoferul nu ar fi frânat și că mașina i-a lovit din plin pe cei trei: „I-a tăiat ca trenul” a spus acesta.

Fratele lui Bogdan spune că tânărul avea o viteza enormă, undeva la 200 km/h la bord.

Cine este șoferul care s-a urcat beat la volan

De asemenea, peprezentații IPJ Alba au confirmat pentru Alba24.ro identitatea șoferului care a provocat accidentul mortal din Sântimbru. Este vorba despre Palco Eduard Norbert, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, care s-a urcat beat la volan.

„În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv”, a informat IPJ Alba.

Mașina pe care Eduard o conducea s-a oprit la peste 200 de metri, în câmp, scrie publicația citată. Tânărul era începător – avea carnet de conducere din luna decembrie a anului 2022. El a fost reţinut pentru ucidere din culpă, urmând că luni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu, iritat de întrebările despre primarul PSD din Caracal: „ Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS