23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolacu, iritat de întrebările despre primarul PSD din Caracal: „ Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

Ciolacu, iritat de întrebările despre primarul PSD din Caracal: „ Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

Premierul Marcel Ciolacu a refuzat să răspundă la întrebarea dacă PSD a primit bani de la familia primarului din Caracal, el fiind chestionat pe această temă în timpul vizitei pe care a făcut-o în Crevedia la locul tragediei de sâmbătă seară.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că era moral să se deplaseze la fața locului. El s-a arătat iritat de întrebările jurnaliștilor despre primarul PSD din Caracal, tatăl celui care deținea depozitul GPL din Crevedia. Ciolacu a spus că nu e în atribuția sa de serviciu să ia legătura cu tatăl nimănui.

Ciolacu: „Nu e în atribuţia mea să iau legătura cu tatăl nimănui“

„Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva…Ce e cel mai important, vă garantez și eu și toți miniștrii, cine se face vinovat va suporta rigorile legii. Înțeleg că e o probleme cu primarul din PSD, dar eu nu trebuia sa iau legătură cu tatăl nimănui că nu e în atribuția mea de serviciu. Vă repet…dacă în fișa postului președintelui partidului ține să iau legătură cu tatăl fiului care avea legătură cu acest GPL… nu, nu am luat legătura”, a răspuns Ciolacu iritat de întrebare.

Ciolacu anunţă controale

El a adăugat că a înţeles că activitatea depozitului GPL era sistată din 2020. ”Este un element care ne arată că unii continuă cu afacerile chiar dacă au activitățile sistate, vom vedea în urma anchetei….”

El a anunțat că a vorbit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița urmând ca mâine să aibă loc ședință de îndată pentru aprobarea unor măsuri de ajutorare a persoanelor afectate de explozie. „De asemenea, după evaluarea situației, din rezervele primului ministru vom contribui cu ajutoare pentru cei afectați de explozie”, a comentat Marcel Ciolacu.

El a anunţat că, începând de mâine, vor fi declanșate controale peste tot în țară, la stațiile de carburanți și GPL.

Un element important semnalat de premier e faptul că primarul din Sectorul 5 i-ar fi comunicat că a efectuat deja un control descoperind 11 astfel de stații GPL fără autorizație. El a avertizat că începând de mâine peste tot unde sunt descoperite nereguli, se vor închide activitățile.

Fenta de la sectorul 5

„Eu, începând de mâine, voi declanșa controale în toată țară, la toate stațiile de carburanți și GPL. Unde găsim elemente care duc la pericol, închidem pe loc activitățile. Dacă va fi nevoie, facem modificare legislative astfel încât acest lucru să se poată întâmpla pe loc, fără procese și fără ca oamenii să-și mai poată continua afacerile. La sectorul 5 deja s-a dispus control la toate stațiile, mi s-a spus că 11 stații își desfășoară activitățile pe terenuri private și niciuna n-are autorizație. Așadar e normal să dispunem controale la toate aceste stații de GPL și unde e pericol pentru vieți omenești să luăm măsuri imediate”, a comentat Ciolacu.

Jurnaliştii, lăsaţi fără răspuns

Întrebat insistent de jurnaliști cum „cum este posibil ca firma unui primar să funcționeze ilegal?”, Ciolacu a răspuns ironic că „a înțeles întrebarea din prima pentru că presupun că nu chiar întâmplător sunt premier al României”.

O jurnalistă de la fața locului l-a întrebat, la un moment dat:„ A primit PSD bani de la familia primarului din Caracal?”. Ciolacu a continuat să vorbească cu alți jurnaliști fără să răspundă, iar în timp ce jurnalista repeta întrebarea, s-a întors și a plecat.

CITEŞTE ŞI: Al doilea mort în cazul exploziei de la Crevedia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS