14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer prins drogat cu cocaină

Șofer prins drogat cu cocaină

Un tânăr de 31 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, din localitatea Brădești, cu viteza de 115 km/h. Bărbatul era drogat cu cocaină și avea permisul suspendat. Alt șofer a fost prins conducând cu 145 de km/h prin Beharca.

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 350 de persoane, fiind controlate și aproximativ 260 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 194 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al poliției.

Drogat cu cocaină la volan

Polițiștii au dat și două exemple.

Un tânăr de 31 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, din localitatea Brădești, cu viteza de 115 km/h. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină, tânărul refuzând prelevarea de mostre biologice. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Prins de radar cu 145 km/h în localitate

Un bărbat de 39 de ani, din orașul Segarcea a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, din localitatea Beharca, cu viteza de 145 km/h.

Acesta a fost sancționat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 120 de zile.

CITEȘTE ȘI: Tânăr băut și fără permis, prins de polițiști

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS