24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins de mai multe ori băut şi fără permis, condamnat cu executare

Prins de mai multe ori băut şi fără permis, condamnat cu executare

Judecătorii din Băileşti au condmanat la un an şi zece zile de închisoare cu executare un bărbat de 37 de ani, din comuna Pleniţa, acuzat de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. În ultimii ani, acelaşi bărbat a fost condamnat cu suspendare în alte două dosare privind infracțiuni la regimul circulație. În prezent, inculpatul este judecat în alt dosar de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Potrivit oamenilor legii, ultima dată, bărbatul a fost depistat conducând fără permis la începutul lunii aprilie, anul acesta.
„În ziua de 2 aprilie, polițiștii l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Cătălin Bursaci, din comuna Pleniţa. La solicitarea organelor de poliție de a fi efectuată testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a refuzat testarea. Ulterior, a refuzat și prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, bărbatul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat”, au precizat oamenii legii.

Pe 6 aprilie, bărbatul a fost arestat preventiv pentru conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice.

Pedeapsă cu executare pentru conducere fără permis

Inculpatul a fost deferit justiţiei la sfârşitul luni aprilie, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care s-a pronunţat în iulie. Doljeanul şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat la un an şi zece zile de închisoare cu executare. Judecătorii au mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea Judecătoriei Băileşti nu a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat şi a rămas definitivă.

Alte dosare, pedepse cu suspendare

În decembrie 2018, acelaşi bărbat a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul recoltării de probe biologice. În acest dosar a fost acuzat că, în septembrie 2017, a provocat un accident, după care a refuzat recoltarea de probe biologice.

În octombrie 2021, doljeanul a fost deferit justiţiei într-un alt dosar. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost depistat conducând băut şi fără permis în toamna anului 2018. Şi atunci refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Prin buletinul de analiză toxicologică nr. 602/2018 s-a stabilit o alcoolemie de 1,75 g/litru (ora 18.10), respectiv 1,50 g/litru (ora 19.10).
Acest dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care s-a pronunţat pe 24 aprilie. Inculpatul a primit câte 8 luni de închisoare pentru conducere fără permis şi pentru conducere sub influanţa alcoolului. După contopirea cu pedeapsa de un an de închisoare primită în decembrie 2018, inculpatul a fost condamnat la 1 an, 5 luni şi 10 zile de închisoare. Pedeapsa este cu suspendare.

Judecat în alt dosar de conducere fără permis

În decembrie, anul trecut, bărbatul a fost deferit justiţiei într-un dosar asemănător. În acest dosar este acuzat de conducere fără permis şi sub influanţa alcoolului. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2019, în Craiova, bărbatul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A fost prins după ce s-a oprit cu maşina într-un gard. Şi de data acesta conducea băut şi fără permis. S-a stabilit că avea o alcoomie de 1,89 g/litru alcool pur în sânge la momentul primei prelevări.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Umrătorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 20 septembrie.

Citeşte şi: Cinci craioveni, deferiţi justiţiei pentru trafic de minori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS