19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci craioveni, deferiţi justiţiei pentru trafic de minori

Cinci craioveni, deferiţi justiţiei pentru trafic de minori

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi acuzaţi de trafic de persoane şi trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au exploatat sexual mai multe victime, atât în ţară cât şi în Italia. În dosarul penal, care a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, sunt şase părţi vătămate. Doi dintre inculpaţi au fost arestaţi la domiciliu la sfârşitul lunii iunie.

Procurorii DIICOT au explicat că victimele au fost obligate să practice prostituţia în România şi Italia.

„Începând cu anul 2018, cinci inculpați, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, au recrutat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituției, atât stradal, cât și în diverse locații, inclusiv pe teritoriul Italiei, a două persoane vătămate, una minoră şi una majoră. Sumele de bani obținute în urma practicării prostituției au fost însuşite în integralitate de către de aceştia”, au precizat anchetatorii.

La sfârşitul lunii iunie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins la domiciliile suspecţielor. Au fost făcute cinci percheziţii domiciliare şi au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Cereri de arestare preventivă, respinse de instanţă

Ulterior, pe 28 iunie, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi. Judecătorii au respins propunerea de arestarea a doi dintre inculpaţi. În schimb, instanţa a dispus arestarea la domiciliu a celor doi craioveni.

„Cu privire la ceilalți trei inculpați, care se sustrag cercetărilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare în lipsă”, au mai precizat anchetatorii.

Pe 4 iulie, instanţa a respins propunerea de arestare a altui inculpat. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar. Mai departe, pe 11 august, Tribunalul Dolj a respins cererea de arestare faţă de un alt inculpat. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea în lipsă a ultimului inculpat din acest dosar. Hotărârea instanţei a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova pe 22 august.

Cinci craioveni, judecaţi pentru trafic de minori şi de persoane

Între timp, în iulie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor cinci inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. În urma anchetei, procurorii au identificat alte victime ale inculpaţilor, aşa că în dosarul penal sunt şase părţi vătămate.

Pe 9 august, instanţa a dispus menţinerea arestului la domiciliu faţă de cei doi inculpaţi. A fost menţinută şi măsura controlului faţă de al treilea inculpat. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de unul dintre craioveni la Curtea de Apel Craiova. La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată.

Citeşte şi: Bulgar prins cu un tir plin cu ţigări de contrabandă, în arest

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS