13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMAI: 670 de permise de conducere, reţinute joi

MAI: 670 de permise de conducere, reţinute joi

670 de permise de conducere au fost reţinute, joi, de poliţişti. Dintre acestea, 67 au fost pentru consum de alcool şi 19 pentru consum de droguri, a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, efectivele ministerului au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Personalul structurilor operative a intervenit la 5.444 de evenimente. 3.616 au fost circumscrise menţinerii ordinii publice. 1.828, situaţiilor de urgenţă.

Au fost semnalate 1.049 de posibile infracţiuni

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.049 de posibile infracţiuni. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, joi s-au dispus măsuri preventive pentru 115 persoane”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 202 autori de infracţiuni. Au constatat 8.637 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3,2 milioane de lei.

Au fost retrase 222 certificate de înmatriculare

„Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 222 certificate de înmatriculare. Au fost reţinute 670 permise de conducere – 67 pentru consum de alcool şi 19 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise”, a transmis MAI.

Citeşte şi: Accidentul din stațiunea 2 Mai a fost înregistrat pe o cameră GoPro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS