17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞapte mesaje RO-ALERT, în 24 de ore, în care era semnalată prezenţa urşilor

Şapte mesaje RO-ALERT, în 24 de ore, în care era semnalată prezenţa urşilor

Şapte mesaje RO-ALERT au fost transmite, în ultimele 24 de ore. A fost semnalată prezenţa unor urşi pe raza a trei judeţe din ţară. Anunţul a fost făcut joi de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat la IGSU, în ultimele 24 de ore au fost transmise şapte mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urşi). Au fost vizate judeţele Braşov, Buzău şi Prahova.

Angajaţii Inspectoratului au gestionat 1.808 situaţii de urgenţă, de la acordarea măsurilor de prim ajutor pentru cei aflaţi în dificultate, până la stingerea incendiilor şi sprijinul oferit cetăţenilor aflaţi în nevoie.

Echipajele de intervenţie au salvat 10 persoane aflate în dificultate

În ultimele 24 de ore, cele mai multe solicitări au fost primite de echipajele SMURD. Acestea au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 1.491 de persoane, menţionează IGSU.

Inspectoratul precizează că, în perioada de referinţă, la nivel naţional, echipajele de intervenţie au salvat 10 persoane aflate în dificultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS