16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei gorjeni, reţinuţi în dosarul înşelăciunii prin metoda „Accidentul“

Trei gorjeni, reţinuţi în dosarul înşelăciunii prin metoda „Accidentul“

Trei gorjeni, cu vârste între 22 și 24 de ani, și o femeie, de 43 de ani, din județul Vrancea, au fot reţinuţi, aseară, în dosarul înşelăciunii prin metoda „Accidentul“
Cei în cauză au fost conduși sub escortă și predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș. În cursul acestei zile, urmează a fi prezentați magistraților, pentru luarea altor măsuri preventive.

Una dintre persoanele față de care sunt efectuate cercetări se află în prezent în stare privativă de libertate, într-o altă cauză penală.

De la începutul lunii iunie 2023 și până în prezent, cei bănuiți ar fi apelat telefonic mai multe persoane din țară și s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelați. În unele conversații apelând și la disimularea vocii.

Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate și sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicați în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenția medicală de urgență și sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare.

Ulterior obținerii încrederii și datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici. Aceştia s-ar fi deplasat la locuințele persoanelor vătămate și ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare. Ei s-ar fi recomandat a fi reprezentanți ai unităților medicale.

În acest fel, cei în cauză ar fi reușit să obțină peste 30.000 de euro și zeci de grame de bijuterii din aur de la victime.

Ce s-a găsit la percheziţii

În urma celor 9 mandate de percheziție domiciliară, efectuate ieri, de polițiștii din Mureș, în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani, în vederea destructurării unei grupări infracționale bănuite de comiterea mai multor fapte de înșelăciune prin metoda „accidentul”, au fost descoperite și ridicate:

  • mai multe telefoane mobile,
  • cartele telefonice,
  • sume de bani,
  • o armă de tip airsoft,
  • bijuterii din aur.

Polițiștii au descoperit un recipient cu conținut susceptibil de a avea efect psihoactiv. Acesta a fost ridicat și predat structurilor de combatere a criminalității organizate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citeşte şi: Femeie, mușcată de un câine pe o stradă din Sectorul 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS