19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljShow aviatic la Aerodromul Balta Verde, organizat de Aeroclubul Craiova

Show aviatic la Aerodromul Balta Verde, organizat de Aeroclubul Craiova

Aeroclubul Teritorial ”G.V. Bibescu” Craiova sărbătoreşte 90 de ani de la înfiinţare, ocazie cu care va organiza un show aviatic, pe 12 august, la Aerodromul Balta Verde. Se anuţă particpiarea formație Hawks of Romania, a echipelor Blue Wings şi White Wings, dar şi a unor aeronave AN-26 și IAR-330 Puma ale Forțelor Aeriene Române.

Potrivit reprezentanţior Aeroclubului Craiova, iubitorii de acrobaţii aeriene sunt aşteptaţi sâmbătă, începând cu ora 10.00, la Aerodromul Balta Verde.

„Sâmbătă, 12 august 2023, vă invităm la Aerodromul Balta Verde – Craiova pentru a sărbători împreună 90 de ani de la înființarea Aeroclubului Teritorial ”G.V. Bibescu” Craiova! Anul acesta, Aeroclubul Teritorial Craiova sărbătorește nouă decenii de aventuri în lumea aviației.

Fondat în 1933, acest aeroclub a devenit o adevărată instituție a orașului, adunând în jurul său pasionați de zbor, piloți cu experiență și tineri dornici să-și îndeplinească visul de a zbura. În cei 90 de ani, aeroclubul a dezvoltat o tradiție de excelență și a contribuit la formarea generațiilor de aviatori. Așa cum v-am obișnuit, nu am putea sărbători acest moment altfel decât împreună cu celebra formație Hawks of Romania, elegantele planoare White Wings, echipa Blue Wings dar și o formație alcătuită din două aeronave ultraușoare Savannah S. De asemenea, alături de noi vor fi și partenerii noștri de la Forțele Aeriene Române, ce vor încânta publicul cu evoluții ale aeronavelor AN-26 și IAR-330 Puma”, au explicat organizatorii

De asemenea, în aceast perioadă, pânăr vineri, 11 august, se desfăşoară Campionatul de zbor la distanţă cu planorul.

Citeşte şi: Motociclist rănit într-un accident provocat de un şofer, pe Calea Bucureşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS