17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer recidivist, la a treia condamnare

Şofer recidivist, la a treia condamnare

Judecătorii din Băileşti au condamnat la un an de închisoare cu executare un bărbat de 37 de ani, din comuna Pleniţa, acuzat de conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice. Anchetatorii au stabilit că, în seara zilei de 2 aprilie, bărbatul a condus de două ori băut şi fară permis. De fiecare dată a ajuns cu maşina în şanţ. În 2018, şi în aprilie, anul acesta, bărbatul a fost condamnat cu suspendare în alte două dosare privind infracţiuni rutiere. În prezent, acelaşi inculpat, care se află în arest, este judecat într-un dosar asemănător.

Potrivit anchetatorilor, pe 2 aprilie, bărbatul a condus băut şi fără permis şi a provocat două accidente.
Astfel, poliţiştii din Pleniţa au fost sesizaţi despre faptul că inculpatul conducea un Opel Corsa în Pleniţa, deşi avea permisul suspendat. Poliţiştii au găsit autoturismul într-un şanţ.

„Lângă autoturismul respectiv, a fost identificat inculpatul, care emana puternic halenă alcoolică și care a refuzat să prezinte organelor de poliție documentele personale și ale autoturismului, fapt pentru care a fost condus la sediul secției de poliție. În urma verificării efectuate în baza de date, a rezultat că inculpatul figurează cu dreptul de conduce autovehicule suspendat, iar la solicitarea organelor de poliție, acesta a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și să se supună recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au susţinut anchetatorii.

În aceeaşi seară, bărbatul a mers să scoată maşina din şanţ. A reuşit acest lucru cu ajutorul a doi consăteni. După aceea, bărbatul s-a urcat la volan. După ce a parcurs aproximativ 50 de metri, din cauza defecțiunilor la sistemul de direcție, maşina condusă de bărbatul de 37 de ani s-a oprit în şanţ.

Pedeapsă cu executare în al treilea dosar

Inculpatul a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care s-a pronunţat pe 6 iulie. Bărbatul a fost condamnat la un an şi zece zile de închisoare pentru faptele comise.
Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv ( 5 aprilie – 6 iulie 2023). Hotărârea Judecătoriei Băileşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de bărbatul condamnat.

În octombrie 2021, doljeanul a fost deferit justiţiei într-un alt dosar. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost depistat conducând băut şi fără permis în toamna anului 2018. Şi atunci refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti. Pe 24 aprilie, inculpatul a fost condamnat la un an, cinci luni şi zece zile de închisoare cu suspendare. Pedeapsa cuprinde o alta de un an de închisoare, primită de inculpat în decembrie 2018, într-un dosar în care a fost acuzat de refuzul recoltării de probe biologice.

Judecat în alt dosar de conducere fără permis

În decembrie, anul trecut, bărbatul a fost deferit justiţiei într-un dosar asemănător. În acest dosar este acuzat de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2019, în Craiova, bărbatul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A fost prins după ce s-a oprit cu maşina într-un gard. Şi de data acesta conducea băut şi fără permis. S-a stabilit că avea o alcoomie de 1,89 g/litru alcool pur în sânge la momentul primei prelevări.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Urmîtorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 20 septembrie.

Citeşte şi: Tânăr de 18 ani, judecat pentru violarea unei femei de 59 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS