25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean prins în timp ce vindea 7 kg de canabis, la judecată

Doljean prins în timp ce vindea 7 kg de canabis, la judecată

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 34 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce vindea 7 kg de canabis cu 13.000 de euro. Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc pe 10 aprilie.

Procurorii DIICOT au stabilit că drogururile au fost cultivate de bărbatul care le vindea.

„În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2022, bărbatul ar fi înființat o cultură outdoor de canabis, în grădina unei case din mediul rural, cultură pe care ar fi întreținut-o și din care ar fi recoltat și pus în vânzare canabis, către consumatori din județul Dolj. În dimineața de 10 aprilie, bărbatul a fost prins în flagrant delict în momentul punerii în vânzare a aproximativ 7 kilograme de canabis pentru 13.000 de euro.

Ulterior, au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, toate în județul Dolj. Au fost descoperite și ridicate alte 2,2 kilograme de canabis, un cântar de precizie, cu urme de materie vegetală, precum și două telefoane mobile”, au precizat anchetatorii.

Judecat pentru trafic de droguri de risc

Pe 11 aprilie, bărbatul de 34 de ani a fost arestat preventiv. La începutul lunii iulie, mandatul de arestare a fost prelungit de Tribunalul Dolj. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova, instanţă care a respins contestaţia inculpatului pe 11 iulie.

Între timp, inculpatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Este acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Doi poliţişti, condamnaţi cu suspendare după ce au snopit în bătaie un craiovean

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS