14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul care şi-a ucis şi îngropat fosta soţie, condamnat definitiv

Craioveanul care şi-a ucis şi îngropat fosta soţie, condamnat definitiv

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au repins apelul formulat de un craiovean de 55 de ani, condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. Anchetatorii au stabilit că, în martie 2021, bărbatul şi-a ucis fosta soţie cu un cuţit şi un ciocan, într-un apartament din Craiova. Cadavrul femeii a fost găsit îngropat într-o grădină din Şimnicu de Sus, în iulie 2022.

Poliţiştii doljeni anunţau, pe 1 iulie 2022, dispariţia unei femei de 66 de ani, din Craiova. Potrivit oamenilor legii, dispariţia femeii a fost sesizată de fiul acesteia, care locuia în străinătate.
„La data de 01 iulie, polițiștii din cadrul Secției 3 Craiova au fost sesizați de un bărbat de 50 de ani, din comuna Seaca de Câmp, cu privire la faptul că, în luna martie 2021, mama sa Albişorul Silvia, din municipiul Craiova, a plecat de la domiciliul său cu intenția de a ajunge în Italia. De la acea dată nu a mai putut lua legătura cu ea”, au explicat oamenii legii.

Femeia dispărută, găsită îngropată

O zi mai târziu, oamenii legii au anunţat că femeia dată dispărută a fost găsită. Ar fi fost ucisă în urmă cu mai bine de un an. Principalul suspect a fost fostul soţ al femeii, un craiovean de 55 de ani.
„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, la sfârşitul lunii aprilie 2021, în locuința comună din municipiul Craiova, femeia ar fi fost agresată de fostul soț, agresiuni ce au condus la decesul acesteia. Ulterior, trupul femeii ar fi fost transportat în comuna Șimnicu de Sus, unde ar fi fost îngropat.

În noaptea de 1 spre 2 iulie, în comuna Șimnicu de Sus, s-a procedat la excavarea zonei. La o adâncime de doi metri a fost găsit cadravrul unei persoane de sex feminin, în stare avansată de descompunere”, au precizat oamenii legii. Femeia a fost găsită îngropată într-o grădină din comuna Şimnicu de Sus.

A trimis mesaje de pe telefonul victimei

Pe 2 iulie 2022, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. Inculpatul a fost deferit justiţiei de procurorii doljeni în septembrie 2022. În urma anchetei, procurorii au stabilit că victima a fost atacată cu un cuţit, după care a fost lovită în cap cu un ciocan. Femeia ar fi fost ucisă, cel mai probabil, pe 19 martie 2021. Cadavrul femeii a fost transportat în Şimnicu de Sus cu o autoutilitară.

„Inculpatul a învelit cadavrul în saci din plastic şi l-a aşezat într-o pătură, după care a apelat la serviciile martorului(…), care efectua activităţi de transport cu o autoutilitară, căruia i-a spus că transportă un porc. Cu autovehiculul acestuia a transportat victima la un imobil pe care îl folosea, situat pe raza comunei Şimnicu de Sus, în a cărui curte a îngropat cadavrul”, au precizat anchetatorii.

Procurorii au mai stabilit că, pentru a-l induce in eroare pe fiul victimei, inculpatul a păstrat o perioadă telefonul femeii. A trimis mai multe mesaje pentru crea convingerea că victima a plecat în Italia, după care a distrus telefonul.

14 ani de puşcărie pentru uciderea unui membru de familie

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în septembrie 2022. Instanţă care s-a pronunţat pe 27 aprilie, anul acesta. Inculpatul a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. Instanţa a dispus ca inculpatul să-i achite fiului femeii decedate suma de 20.000 lei drept daune materiale. A mai fost obligat la plata a 50.000 de lei drept daune morale. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat.

Vineri, pe 14 iulie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definivă aşa că inculpatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.
Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest (2 iulie 2022 – 14 iulie 2023).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS