25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcuzat că şi-a ucis şi îngropat fosta soţie, condamnat la 14 ani de închisoare

Acuzat că şi-a ucis şi îngropat fosta soţie, condamnat la 14 ani de închisoare

Magistraţii de la Tribunalul Dolj au condmanat la 14 ani de închisoare un craiovean de 55 de ani, deferit justiţiei pentru omor asupra unui membru de familie. Anchetatorii au stabilit că, în aprilie 2021, bărbatul şi-a ucis fosta soţie, în locuinţa lor din Craiova. Cadavrul femeii a fost găsit îngropat într-o grădină din Şimnicu de Sus, în iulie 2022.

Poliţiştii doljeni anunţau, pe 1 iunie 2022, dispariţia unei femei de 66 de ani, din Craiova. Potrivit oamenilor legii, dispariţia femeii a fost sesizată de fiul acesteia, care locuia în străinătate.
„La data de 01 iulie, polițiștii din cadrul Secției 3 Craiova au fost sesizați de un bărbat de 50 de ani, din comuna Seaca de Câmp, cu privire la faptul că, în luna martie 2021, mama sa Albişorul Silvia, din municipiul Craiova, a plecat de la domiciliul său cu intenția de a ajunge în Italia. De la acea dată nu a mai putut lua legătura cu ea”, au explicat oamenii legii.

Femeia dispărută, găsită îngropată în Şimnicu de Sus

O zi mai târziu, oamenii legii au anunţat că femeia dată dispărută a fost găsită. Ar fi fost ucisă în urmă cu mai bine de un an. Principalul suspect a fost fostul soţ al femeii, un craiovean de 55 de ani.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, la sfârșitul lunii aprilie 2021, în locuința comună din municipiul Craiova, femeia ar fi fost agresată de fostul soț, agresiuni ce au condus la decesul acesteia. Ulterior, trupul femeii ar fi fost transportat în comuna Șimnicu de Sus, unde ar fi fost îngropat.
În noaptea de 1 spre 2 iulie, în comuna Șimnicu de Sus, s-a procedat la excavarea zonei. La o adâncime de doi metri a fost găsit cadravrul unei persoane de sex feminin, în stare avansată de descompunere”, au precizat oamenii legii. Femeia a fost găsită îngropată într-o grădină din comuna Şimnicu de Sus.

Condamnat la 14 ani de închisoare

Pe 2 iulie, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. Inculpatul a fost deferit justiţiei de procurorii doljeni în septembrie 2022. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat joi, pe 27 aprilie. Inculpatul a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. Instanţa a dispus ca inculpatul să-i achite fiului femeii decedate suma de 20.000 lei drept daune materiale. A mai fost obligat la plata a 50.000 de lei drept daune morale. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS