28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnaţi după ce au vândut droguri unor investigatori sub acoperire

Condamnaţi după ce au vândut droguri unor investigatori sub acoperire

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat trei tineri deferiţi justiţiei pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Au primit pedepse cuprinse între un an şi şase luni şi doi ani şi şapte luni de închisoare. Pedepsele sunt cu suspendare. Procurorii DIICOT au explicat că inculpaţii au vândut canabis onor investigatori sub acoperire. De altfel, doi dintre ei au fost prinşi în flagrant, în timp ce încarcau să vândă 150 grame de canabis cu 6.700 de lei. Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc pe 10 august 2022.

În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au precizat că, pe 3 august 2022, ofiţerii BCCO din Craiova au aflat că un tânăr din Segarcea este implicat în traficul de droguri de risc. Drogurile erau aduse din străinătate și comercializate la prețuri de 50-70 lei/gram. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au organizat o acţiune de prindere în flagrant.

„În cauză s-a reținut faptul că, în luna august 2022, unul dintre inculpați s-a aprovizionat cu canabis de la cel de-al doilea inculpat, drogurile fiind comercializate consumatorilor din județul Dolj. La data de 10.08.2022, primul inculpatul a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 150 de grame canabis contra sumei de 6.700 de lei”, au precizat anchetatorii.

În aceeşi zi, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc în formă continuată.
Pe data de 11 august, cei doi inculpaţi, de 21 şi 23 de ani, au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea tânărului de 21 de ani. Inculpatul de 23 de ani a fost plasat în arest la domiciliu.

Au vândut droguri unor investigatori sub acoperire

Înaintea acţiunii de prindere în flagrant, inculpaţii vânduseră cantităţi mai mici de canabis. Două vânzări au fost făcute în uilele de 6 şi 7 august 2022. În rechizitoriul se precizează că inculpaţii au căzut în capcana anchetatorilor. Asta pentru că au vândut drogurile unor colaboratori sau investigatori.

„În ziua de 06.08.2022, a vândut colaboratorului autorizat cantitatea de 19,84 grame canabis contra sumei de 1.000 de lei. În ziua de 07.08.2022, împreună cu inculpatul(…), a vândut colaboratorului autorizat cantitatea de 20,27 grame canabis contra sumei de 1.000 de lei. În ziua de 10.08.2022 a deținut în vederea vânzării și a oferit spre vânzare investigatorului sub acoperire, atât direct cât și prin intermediul prietenului său, cantitatea de 151,27 grame canabis contra sumei de 6.700 de lei”, au explicat anchetatorii
Al treilea inculpat din dosar este acuzat că a procurat drogurile vândute de ceilalţi doi inculpaţi.

Condamnaţi după ce au vândut droguri unor investigatori

Cei trei inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în octombrie, anul trecut. La afârşitul lunii iunie, judecătorii de la Tribunalul Dolj s-au pronunţat.
Cei tri tineri au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi pentru faptele comise. Au primit pedepse cuprinse între un an şi şase luni şi doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre inculpaţi au fost obligaţi să presteze 60, respectiv 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Segarcea. Al treilea va pestea 80 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primariei Bistreţ.
Instanţa a mai dispus confiscarea sumelor de bani obţinute de vânzarea drogurilor, dar şi distrugerea canabisului.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpaţi şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS