13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O persoană cu handicap obligată să facă videochat

(VIDEO) O persoană cu handicap obligată să facă videochat

-

O persoană cu handicap a fost obligată să facă videochat de către doi bărbați din Prahova, dintre care unul era rudă cu victima.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Începând cu anul 2021, bănuiții, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane cu handicap ar fi recrutat-o și adăpostit-o. Cei doi au exploatat-o, obligând-o să facă videochat.

Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiți, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice și fizice, să desfășoare activitățile. Activitatea femeii era strict în folosul persoanelor bănuite. Pentru a crește perioada de expunere în mediul online, bănuiții i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină. Acestea erau incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate.

În același interval de timp, bănuiții ar fi determinat o altă persoană vătămată, să practice același tip de activități.

Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Prahova, la locuința persoanelor bănuite. Au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Ieri, procurorii DIICOT Ploiești au dispus reținerea celor două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane.

Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova. Pe numele celor doi s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: (VIDEO) 2 morți, 11 răniți în urma prăbușirii unei platforme în Bangkok

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rapid – „U“ Craiova 1-2 | Alb-albaștrii au „stins...

Universitatea Craiova a câștigat în prelungiri, scor 2-1, partida...

ȘTIRI GdS