19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Peste 400 de persoane, arestate în urma protestelor din Franța

(VIDEO) Peste 400 de persoane, arestate în urma protestelor din Franța

-

Peste 400 de persoane au fost arestate în urma protestelor din Franța.

Cel puțin 421 de persoane au fost arestate în cadrul protestelor din Franța de joi noaptea până vineri dimineața, a declarat ministrul francez de interne Gerald Darmanin.

Dintre acestea, 242 au avut loc în regiunea pariziană, după moartea tânărului Nahel, de 17 ani, marţi, în timpul unui control rutier.

Aceste „arestări record reflectă instrucţiunile ferme date de ministru prefecţilor şi poliţiei”, potrivit CNN. Cei mai mulţi dintre cei arestaţi au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

O bancă a fost incendiată în Nanterre, potrivit fotografiilor de la fața locului. 15 persoane au fost duse la audieri după ce un marș organizat în memoria adolescentului a devenit violent.

Protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov asupra ofițerilor de poliție din Marsilia, potrivit CNN. Imaginile din orașul Lille au arătat incendii pe străzi și ofițeri de poliție împotriva revoltei. Șase persoane au fost luate la audieri după ce au participat la un protest interzis de autoritățile din Lille, a anunțat autoritatea regională într-o postare pe Facebook.

Poliţistul care l-a împuşcat pe Nahel marţi dimineaţă şi-a cerut scuze familiei acestuia în timp ce se afla în arest. Avocatul său, Laurent-Franck Liénard, a declarat că acesta este „devastat” şi că „nu se trezeşte dimineaţa ca să ucidă oameni”.

„Primele cuvinte pe care le-a pronunţat au fost să îşi ceară scuze, iar ultimele cuvinte pe care le-a spus au fost să îşi ceară scuze familiei”, a spus avocatul său.

Nahel a fost ucis marţi seară, la un control rutier.

Citește și: A ucis șapte copii pe care i-a conceput cu propria fiică după „sfatul unui șaman”


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal în Bărbătești. Alte două persoane, rănite

Un grav accident rutier s-a petrecut în Bărbătești, județul...

ȘTIRI GdS