17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 37 de oameni, răniți în explozia din Paris

(VIDEO) 37 de oameni, răniți în explozia din Paris

-

O explozie uriaşă, urmată de un incendiu, a provocat prăbuşirea parţială a unei clădiri şi a dus la rănirea a zeci de persoane în Paris.

37 de persoane au ajuns la spital, dintre care patru se află în stare gravă, spun autorităţile. Alte două sunt date dispărute şi căutate sub ruine.
La faţa locului au acţionat peste 270 de pompieri şi 70 de autospeciale, desfăşurându-se o impresionantă mobilizare de forţe. Primele informaţii spun că deflagraţia ar fi fost cauzată de o scurgere de gaze. Autorităţile nu au confirmat momentan afirmaţiile.

Înaintea exploziei localnicii au simțit un miros puternic de gaz- scrie BBC.

Deflagrația a avut loc la școala de design Paris American Academy de pe strada Rue Sain Jaques, stradă din Cartierul Latin din Paris.

Fațada clădirii s-a prăbușit. 37 de oameni au fost răniți și cel puțin 2 persoane au fost date dispărute sub dărâmături. Ele sunt căutate cu ajutorul câinilor.
Procurorul Laure Beccuau a declarat, după ce a sosit la fața locului, că verificările inițiale au sugerat că explozia a avut loc în clădire.

Clădirea a fost inițial cuprinsă de incendiu, care a fost ulterior ținut sub control, a declarat șeful poliției din Paris, Laurent Nunez.

Zona a fost izolată și ministrul de Interne Gérald Darmanin a fost la fața locului. „Câinii sniffer au identificat unde ar putea fi găsite alte victime sub dărâmături“, a spus ministrul.

Mărturii

Zona în care a avut loc explozia merge la sud de Cartierul Latin din zona Left Bank a Parisului, care este populară în rândul turiștilor. Este cunoscută şi pentru numărul mare de studenți.

Un student de la Ecole des Mines de pe bulevardul Saint-Michel a declarat pentru Le Parisien că a simţit miros de gaz.

„Eram în fața Val de Grâce, am auzit un bubuit uriaș și am văzut o minge de foc înaltă de 20 sau 30 de metri. Și clădirea s-a prăbușit cu un zgomot uriaș. Am simțit miros de gaz. Mi-a luat câteva minute să-mi revin în fire.”

Un alt martor, Antoine Brouchot, a declarat pentru BBC că era acasă când a auzit o „mare explozie”.

„Mi-am scos capul pe fereastră și m-am uitat spre spital, apoi am văzut un nor mare de fum. Pe măsură ce m-am apropiat, era o clădire care se prăbușise și un incendiu”.

Citeşte şi: Trei zile de caniculă în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energiei din CEO, arestat preventiv

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Cătălin-Liviu...

ȘTIRI GdS