9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei zile de caniculă în România

Trei zile de caniculă în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avedrtizare cod galben de instabilitate atmosferică, în intervalul 22 iunie, ora 11.00 – 22 iunie, ora 22.00.
Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.
Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

ANM a emis şi o informare meteorologică de disconfort termic ridicat, caniculă, pentru intervalul 22, 23, 24 iunie. Disconfortul termic va fi ridicat:

  • joi în regiunile vestice și sud-vestice,
  • vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase,
  • sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

Citeşte şi: Craiova: Continuă ridicarea autoturismelor abandonate pe domeniul public

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS