15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr acuzat că a jefuit o sală de jocuri de noroc, achitat pentru lipsă de probe

Tânăr acuzat că a jefuit o sală de jocuri de noroc, achitat pentru lipsă de probe

Judecătorii de la Curtea de Apel craiova au dispus achitarea unui tânăr de 23 de ani, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Iniţial, la Judecătoria Craiova, inculpatul a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Potrivit oamenilor legii, în octombrie 2019, inculpatul ar fi comis un jaf la o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie din Craiova. Prejudiciul a fost de aproape 8.000 de lei.

Poliţiştii doljeni anunţau, pe 4 decembrie 2019, reţinerea unui craiovean de 20 de ani. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, după ce ar fi comis un jaf la o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Jaful a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie, iar autorul a fost identificat două luni mai târziu.

„Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au identificat un bărbat de 20 de ani, din Craiova, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Oamenii legii au stabilit faptul că acesta, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în jurul orei 00.30, ar fi pătruns într-o sală de jocuri de noroc, din Craiova. A ameninţat operatoarea, fără a exercita acte de violenţă asupra acesteia, şi a sustras suma de 7.800 de lei“, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Dolj

Oamenii legii au mai susţinut că, în momentul jafului, tânărul purta un hanorac cu glugă. În plus, avea faţa acoperită cu o eşarfă.

Pedeapsă cu executare pentru tâlhărie calificată

Craioveanul de 20 de ani a fost reţinut pe 4 decembrie 2019, iar pe 5 decembrie a fost arestat preventiv. Ulterior, pe 27 ianuarie 2020, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Instanţa s-a pronunţat pe 29 iunie 2022. Inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 7.800 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. De asmenea, inculpatul a fost obligat să achite angajatei tâlhărite suma de 20.000 de lei drept daune morale.

Tânăr acuzat că a jefuit o sală de jocuri de noroc, achitat la Curtea de Apel Craiova

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de tânărul condamnat. Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 19 iunie. Judecătorii au admis apelul inculpatului şi au dispus achitarea acestuia. Bărbatul a fost achitat în baza art. 16, lit.c, Cod de Procedură Penală (nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea).

„Achită pe inculpatul C.S., sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie. Constată că inculpatul a fost reţinut de la data de 04.12.2019 până la data de 05.12.2019, şi în arest preventiv şi arest la domiciliu de la data de 05.12.2019 la data de 18.08.2020. Respinge acţiunea civilă exercitată de partea civilă ca neîntemeiată”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS