14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment15 morţi şi 10 răniţi după coliziunea dintre un microbuz şi un camion

15 morţi şi 10 răniţi după coliziunea dintre un microbuz şi un camion

-

15 persoane au murit şi alte zece au fost rănite joi, într-un accident petrecut în centrul Canadei, potrivit cbc.ca. În coliziune au fost implicate o semiremorcă şi un microbuz care transporta persoane în vârstă.

Cele două vehicule s-au ciocnit în jurul prânzului la intersecţia a două autostrăzi la aproximativ două ore de Winnipeg, capitala provinciei Manitoba.

„Zece persoane au fost duse la spital cu diverse răni”, a declarat Rob Hill din partea poliţiei din Manitoba. În total, în microbuz se aflau 25 de persoane, „în principal persoane în vârstă”, a detaliat el. Ambii şoferi sunt în viaţă şi au fost duşi la spital.

Ron Bretecher a spus că ambii părinți au fost printre pasagerii din autobuzul către cazinou. Nama lui se află în spital la Centrul de Științe ale Sănătății Winnipeg. Despre tatăl său bărbatul spune că nu ştie nimic.. „Așa că familia mea așteaptă veştile cu sufletul la gură”, a spus Bretecher la spital, joi seară. „Este doar foarte greu.”

Barbara Czech, un purtător de cuvânt al Sand Hills Casino din Carberry, a confirmat că microbuzul era în drum spre acel cazinou. Ea a spus că operatorul de autobuzului privat nu mai fusese acolo până acum.

Unul dintre vehicule a luat foc după impact

Din primele cercetări s-a stabilit că autobuzul persoanelor în vârstă se îndrepta spre sud pe Autostrada 5 și traversa benzile spre est ale Autostrăzii Trans-Canada când a fost lovit.

Un martor, Nirmesh Vadera, a spus că lucra la o cafenea din apropierea locului accidentului. Când a ieșit afară și a văzut un vehicul care a luat foc.

„Incendiul a avut o înălțime de aproximativ 10 până la 15 picioare, iar fumul a fost de aproape 20, 30 de picioare înălțime”, a spus Vadera. El a mai spus că vehiculul a fost complet ars în decurs de o jumătate de oră.

Zeci de salvatori la faţa locului

Răspunsul la accident a inclus 14 echipaje medicale de îngrijire critică și două elicoptere de la serviciul de ambulanță aeriană STARS (Shock Trauma Air Rescue Service), precum și două avioane.

Purtătorul de cuvânt al STARS, Blake Robert, a declarat că a fost unul dintre cele mai mari răspunsuri ale serviciului.

„Acest lucru este oarecum în concordanță cu incidentele mari similare la care am răspuns în trecut, cum ar fi tragedia cu Humboldt Broncos, incidentul din James Smith Cree Nation”, a spus Robert într-un interviu telefonic.

La fața locului au fost trimise și douăsprezece ambulanțe, a declarat Jennifer Cumpsty, director executiv al serviciilor de sănătate acută la Centrul de Științe ale Sănătății, la conferința de presă a RCMP.

„Paramedicii și primii respondenți își petrec întreaga carieră pregătindu-se pentru o zi ca aceasta, sperând că nu va veni niciodată. Astăzi, a venit”, a spus Cumpsty.

Majoritatea rănilor supraviețuitorilor au fost fie la cap, fie ortopedice, a declarat directorul executiv al Shared Health, Lanette Siragusa, la conferința de presă.

„Inimile noastre sunt frânte”

„Veştile care vin din Carberry, Manitoba, sunt tragice”, a declarat prim-ministrul Justin Trudeau pe Twitter.”Ofer cele mai profunde condoleanţe celor care şi-au pierdut astăzi o persoană apropiată, iar cei răniţi sunt în gândurile mele. Nu îmi pot imagina durerea pe care o simţiţi, dar canadienii sunt alături de voi”, a adăugat el.

„Inima îmi este frântă la auzul veștii tragicului accident din apropiere de Carberry. Transmit cele mai profunde condoleanțe tuturor celor implicați”, a scris pe Twitter șefa guvernului provinciei Manitoba, Heather Stefanson.

Citeşte şi: A patra plângere penală pentru furt de curent pe numele primarului din Motru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Volkswagen Transporter va fi construit în fabrica Ford din...

Volkswagen a decis să mute producția modelului Transporter, în Turcia, chiar la fabrica Ford, unde este fabricat modelul Transit și Transit Custom.

ȘTIRI GdS