18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean arestat după ce a cumpărat droguri cu cryptomonede

Craiovean arestat după ce a cumpărat droguri cu cryptomonede

Tribunalul Dolj a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a unui craiovean de 35 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc. Potrivit anchetatorilor, în ultimii doi ani, bărbatul a vândut droguri consumatorilor din Dolj. De asemenea, cu ajutorul autorităților germane, anchetatorii au confiscat 200 comprimate ecstasy, plătite de craiovean cu cryptomonede.

Procurorii DIICOT au precizat că, în cursul zilei de vineri, bărbatul a fost prins în flagrant, având asupra lui o jumătate de kilogram de canabis.

„Inculpatul a fost prins în flagrant având asupra sa cantitatea de 500 de grame canabis. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – iunie 2023, inculpatul a comercializat droguri de risc și  mare risc către consumatori de pe raza județului Dolj. De asemenea, în baza colaborării cu autoritățile judiciare germane, a fost depistată și indisponibilizată cantitatea de 200 comprimate ecstasy, a căror contravaloare a fost achitată de către inculpat în cryptomonede”, au explicat anchetatorii.

Suspectul este un bărbat de 35 de ani, din Craiova. Acesta este acuzat de trafic de droguri de risc și mare risc și tentativă la infracțiunea de trafic internațional de droguri de mare risc.

Arestat preventiv pentru tarfic de droguri

Vineri, după ce a fost audiat, bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Sâmbătă, după o noapte petrecută în arest, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului R.E., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10.06.2023, până la data de 09.07.2023, inclusiv. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul R.E., prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat.

Citeşte şi: Cetăţean slovac, prins vânzând cocaină în Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS