11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetăţean slovac, prins vânzând cocaină în Craiova

Cetăţean slovac, prins vânzând cocaină în Craiova

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, ieri, arestarea unui tânăr de 20 de ani, cetăţean slovac, acuzat de trafic de droguri de mare risc. Tânărul a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce vindea 170 grame de cocaină cu suma de 7.550 de euro.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de procurorii DIICOT din Craiova. Aceştia susţin că inculpatul a procurat cocaina din Ţările de Jos.

„La data de 7 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au desfășurat, în municipiul Craiova, o acțiune pe linia traficului de droguri de mare risc. Astfel, a fost prins în flagrant delict un tânăr, de 20 de ani, cetăţean slovac. Acesta ar fi pus în vânzare 170 de grame de cocaină, pentru 7.550 de euro.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie-iunie 2023, inculpatul a introdus din Țările de Jos pe teritoriul României, droguri de mare risc (cocaină), în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Dolj”, au explicat oamenii legii.

Arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Tot miercuri, tânărul a fost reținut pentru de 24 ore. Este acuzat de introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. În cursul zilei de joi, suspectul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

„Respinge cererea formulată de inculpatul V.M., prin apărător, privind luarea măsurii controlului judiciar. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului V.M. pe o durată de 30 de zile, de la 08.06.2023 până la data de 07.07.2023, inclusiv”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Tribuanlului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată de bărbatul arestat.

Citeşte şi: Bărbatul care a tâlhărit o femeie în scara unui bloc, condamnat cu executare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS