20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDepistaţi băuţi şi drogaţi, pe şoselele din Dolj

Depistaţi băuţi şi drogaţi, pe şoselele din Dolj

Poliţiştii dojeni au depistat, în ultimele 48 de ore, mai multe persoane care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Unul dintre cei traşi pe dreapta de oamenii legii, care era băut şi nu avea permis, conducea un moped neînmatriculat. În total, poliţiştii au întocmit 12 dosare penale.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că şoferii care se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive au fost depistaţi în Craiova.

„La data de 1 iunie, ora 11.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, de 38 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie 1989, din localitate. Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţa canabis.

Tot la data de 1 iunie, ora 23.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, de 34 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Decebal, din localitate. Și acesta a fost testat de polițiști cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţele cocaină și benzodiazepine”, au precizat oamenii legii.

Pe numele celor doi creaioveni au fost întocmite dosare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Băut și fără permis, conducea un moped neînmatriculat

Joi seara, polițiști din Plenița au oprit în trafic un tânăr din comuna Orodel. Acesta conducea un moped pe DJ 561D, în localitate. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal. Este acuzat de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Poliţiştii au mai precizat că, în ultimele 48 de ore au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier. Trei dosare au fost întocmite pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, iar trei pentru conducere fără permis. Alte patru dosare penale au fost întocmite pentru alte infracţiuni.

Citeşte şi: Gheorghe Dincă, condamnat definitiv pentru violarea şi uciderea a două copile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS