10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDecizia unei companii aeriene după ce un bărbat a deschis ușa avionului în timpul zborului

Decizia unei companii aeriene după ce un bărbat a deschis ușa avionului în timpul zborului

La două zile după ce un pasager a deschis ușa de urgență a avionului pentru că se simțea „inconfortabil” compania aeriană Asiana Airlines a anunțat că nu va mai vinde bilete pentru scaunele care se află lângă ieșire de urgență, relatează Hotnews.

Măsura vine după ce un pasager a deschis o ușă de ieșire de urgență în timpul zborului, provocând panică la bord. Incidentul a avut loc vineri, înainte de aterizarea aeronavei pe aeroportul din Daegu, Coreea de Sud. 

Începând de duminică, scaunele care se află în preajma ieșirii de urgență din cele 14 avioane ale companiei Asiana Airlines nu vor mai fi puse în vânzare, a declarat un reprezentant al operatorului aerian pentru AFP.

Un tribunal sud-coreean a emis duminică un mandat de arestare pe numele bărbatului care a deschis ușa cu câteva minute înainte de aterizarea la Daegu, în Coreea de Sud, relatează agenția de presă Yonhap. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost reținut vineri la aterizare, după ce a deschis ușa când avionul A321-200 se afla la aproximativ 200 de metri deasupra solului.

Tribunalul districtual din Daegu a emis mandatul de arestare pe numele lui sub acuzația de încălcare a Legii privind securitatea aviației. Mandatul permite poliției să îl țină în custodie mai mult timp.

A deschis ușa pentru că se simțea „inconfortabil”

Oficialii au precizat doar numele de familie al bărbatului, acesta fiind Lee, dar nu și prenuele, așa cum se obișnuiește. Lee a declarat că a deschis ușa pentru că a vrut să coboare rapid din avion pentru că se simțea „inconfortabil”.

Bărbatul a spus poliției din Daegu că a fost foarte stresat după ce și-a pierdut recent locul de muncă și că a deschis ușa pentru că se simțea că se sufocă, notează agenția de presă sud-coreeană Yonhap. Încă nu este clar cum a reușit Lee să deschidă ușa de ieșire de urgență în timpul zborului.

Un oficial al Ministerului sud-coreean al Transporturilor a explicat vineri că este posibilă deschiderea ieșirilor de urgență la nivelul solului sau aproape de acesta, deoarece presiunea din interiorul și din afara cabinei este similară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS