8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrimisă în judecată pentru o șpagă de 18.000 de euro. Promitea avize de angajare pentru cetățeni străini

Trimisă în judecată pentru o șpagă de 18.000 de euro. Promitea avize de angajare pentru cetățeni străini

Administratora unei societăți comerciale a fost trimisă în judecată pentru o șpagă de 18.000 de euro. Promitea avize de angajare pentru cetățeni străini.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată, sub control judiciar, administratora unei societăți comerciale, pentru trafic de influență.

În perioada martie – aprilie 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 22.200 euro. În schimbul banilor ea ar fi promis că își va exercita influența asupra unor factori decidenți din conducerea unor servicii teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări. Astfel îi va determina pe aceștia să emită într-un termen scurt avize de angajare pentru 60 cetățeni străini. Aceștia aveau:

  • cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene,
  • cetățenia Spaţiului Economic European,
  • cetăţenia Confederaţiei Elveţiene.

La data de 4 aprilie 2023, femeiai ar fi primit o parte din suma pretinsă:

  • 16.000 de euro
  • 10.000 de lei.

La primirea banilor ea a fost prinsă în flagrant. .Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Citește și: Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, condamnat la peste 7 ani de închisoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS