20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrafic de droguri în penitenciar

Trafic de droguri în penitenciar

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Galaţi și ai poliţiştilor de penitenciar efectuează 22 de percheziții în județele Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei unităţi de penitenciar.

Perchezițiile sunt într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de:

  • trafic de droguri de mare risc,
  • efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

La sfârșitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive. Acestea erau păstrate și distribuite, în schimbul unor importante sume de bani, persoanelor private de libertate.
Drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie. Ele au fost remise persoanelor private de libertate cu ocazia vizitelor efectuate de aparținători.
De asemenea, o parte importantă a drogurilor și/sau substanțelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar a fost traficată către alte unități de deținere.
Drogurile erau duse de de?inu?ii care erau transfera?i în vederea soluționării diverselor afaceri judiciare pe care la aveau în fața diferitelor instanțe din țară.
Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi.
Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Citește și: Craiova: Un băiat de 13 ani a găsit un portofel și l-a dus la poliție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS