3.4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDolj"Loverboy" din Filiaşi, judecat pentru trafic de persoane

„Loverboy” din Filiaşi, judecat pentru trafic de persoane

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat din Filiaşi, acuzat de trafic de persoane şi violenţă în familie. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a obligat o tânără, cu care trăia în concubinaj, să se prostitueze în Italia şi Germania. Atunci când a bănuit că victima ascunde din bani, inculpatul a tăiat-o pe faţă şi a obligat-o să înghită medicamente.

Anchetatorii au explicat că inculpatul a comis faptele după ce a ieşit dintr-o închisoare din Franţa.

„S-a reținut că inculpatul, din orașul Filiași, județul Dolj, a revenit în țară în toamna anului 2021 (după executarea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea de proxenetism într-un penitenciar din Franța). În luna octombrie 2021, a racolat în scopul de a o exploata sexual o persoană vătămată, provenind dintr-o familie dezorganizată, aflată în stare de vulnerabilitate.

Prin acțiuni specifice metodei loverboy, acesta a convins persoana vătămată să se mute la locuința sa din orașul Filiași, și, după aproximativ cinci luni, a transportat-o în Italia unde, prin inducere în eroare și constrângere, a exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, însușindu-și importante sume de bani obținute din această activitate (între 40-350 euro/zi). Ulterior, activitatea de exploatare a persoanei vătămate de către inculpat a continuat și în Germania”, au precizat procurorii DIICOT.

Victima, tăiată şi obligată să înghită medicamente

Anchetatorii au mai stabilit că, în decembrie 2022, inculpatul și persoana vătămată s-au întors în țară. Pe 21 decembrie, bărbatul a tăiat-o pe tânără cu un cuțit. Motivul a fost că tânăra ar fi ascuns sume de bani. Procurorii mai spun că bărbatul a mers mai departe şi a obligat-o pe tânără să înghită medicamente.

„De asemenea, inculpatul a amenințat-o că îi va aplica noi lovituri cu cuțitul, obligând-o în această modalitate să înghită 20 de comprimate de paracetamol”, au mai precizat oamenii legii. Pe 17 martie, oamenii legii au descins la domiciliul inculatului. Acolo au fost găste pașaportul și certificatul de naștere ale victimei.

„Loverboy” din Filiaşi, trimis în judecată

Tot pe 17 martie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane şi violenţă în familie. O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare prventivă. Instanţa a dmis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Ieri, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpat.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 19 mai, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS