14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul acuzat de violarea unei copile de 9 ani rămâne în arest

Doljeanul acuzat de violarea unei copile de 9 ani rămâne în arest

Instanţele de judecată au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 52 de ani, din comuna doljeană Breasta, acuzat de comiterea infracţiunii de viol. Inculpatul a fost arestat preventiv în august 2022. Potrivit oamenilor legii, în iulie 2022, bărbatul ar fi violat o copilă de 9 ani, fiica concubinei sale. Măsura preventivă a fost prelungită cu 60 de zile.

Poliţiştii doljeni au explicat că violul ar fi fost comis de inculpat pe 23 iulie 2022. Plângerea penală a fost făcută de mama victimei pe 2 august.
„La data de 2 august, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o femeie de 33 de ani, din comuna Breasta, cu privire la faptul că concubinul acesteia ar fi violat-o pe fiica sa, în vârstă de 9 ani, din aceeaşi localitate.
Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, la data de 23 iulie, în intervalul orar 23.00-24.00, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Breasta, profitand de absenţa concubinei sale, bărbatul ar fi întreţinut, prin constrângere fizică şi psihică, un raport sexual cu fiica acesteia, în vârstă de 9 ani, cu care locuia în acelaşi imobil”, au precizat oamenii legii.

Ulterior, după audieri, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de viol. Pe 4 august, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, bărbatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Judecat pentru violarea copilei de 9 ani

Din august 2022, instanţa a prelungit de mai multe ori mandatul de arestare emis pe numele inculpatului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 8 mai. Judecătoria Craiova a respins cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Instanţa a dispus menţinerea măsurii preventive pe încă 60 de zile. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea ca nefondată.

În septembrie, anul trecut, inculpatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 30 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS