16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFotbalişti condamnaţi pentru tâlhărie calificată, la apel

Fotbalişti condamnaţi pentru tâlhărie calificată, la apel

Curtea de Apel Craiova a început, ieri, apelul formulat de procurori în dosarul în care doi tineri de 16 şi 18 ani au fost condamnaţi pentru tâlhărie calificată. Judecătoria Craiova a dispus ca minorul să fie asistat zilnic pe o perioadă de 6 luni. Tânărul de 18 ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Cei doi inculpați, legitimați la clubul FCU Craiova la data faptelor, au fost acuzaţi că au tâlhărit trei minori cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani, toți din Craiova.

Potriviut reprezentanților IPJ Dolj, cele trei infracţiuni au fost comise de inculpați în noiembrie 2022.

”În noaptea de 17 noiembrie, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au reținut, pentru 24 de ore, doi tineri de 18 și 16 ani, bănuiți de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată. În fapt, aceștia sunt bănuiți că în perioada 14-16 noiembrie, prin amenințarea cu acte de violență, ar fi deposesat de sumele de bani ce le aveau asupra lor, trei minori cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani, toți din municipiul Craiova”, au precizat oamenii legii.

Cei doi suspecți au fost reținuți în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2022. Pe 17 noiembrie, cei doi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova. În ianuarie, anul acesta, cei doi au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Au furat 6 lei de la un băiat de 13 ani

În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au precizat că cea mai mare sumă însuşită de inculpaţi a fost de 240 de lei. „După ce inculpatul a ameninţat persoanele vătămate cu exercitarea de acte de violenţă fizică în scopul deposedării de bunuri, inculpatul a luat, în scopul însuşirii fără drept, suma de 20 lei de la persoana vătămată, în vărstă de 14 ani. Inculpatul a luat, în scopul însuşirii fără drept, suma de 240 lei de la persoana vătămată(…), în vărstă de 15 ani”, au susţinut anchetatorii.

De semenea, în seara zilei de 16 noiembrie 2022, cei doi ar fi imobilizat un copil de 13 ani şi i-au luat suma de 6 lei. Incidentul a avut loc în părculeţul din zona Liceului Pedagogic din Craiova.

Fotbalişti condamnaţi pentru tâlhărie calificată

La data faptelor, tânărul de 18 ani figura la LPF ca fiind legitimat la FCU Craiova. Minorul de 16 ani se regăsea pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Dolj, ca fiind legitimat la același club. Potrivit Prosport, ambii jucători evoluau pentru echipa a doua a clubului, din Liga a IV-a.

Cei doi inculpţai au fost deferiţi justiţiei în decembrie 2022. Dosarul a fost înresgistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 2 martie. Judecătorii au dispus dispus faţă de minor măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de şase luni. Tânărul de 18 ani a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a mai dispus eliberarea inculpaţilor din arestul la domiciliu. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de procurorii la Curtea de Apel Craiova.

Ieri, la primul termen de judecată, instanţa a dispus amânarea judecării cauzei pentru pregătirea apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS