21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedic craiovean, prins cu o mită de 1.000 de euro

Medic craiovean, prins cu o mită de 1.000 de euro

Ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au prins în flagrant două persoane care au primit mită, pe rând, câte 1.000 de euro pentru avizarea unui dosar de penionare medicală. Banii ar fi ajuns la un medic din cadrul Spitalului Miltar Craiova, care este și preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, cei doi inculpați au fost arestați la domiciliu. Mandatele de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj, care a respins propunerile de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul sumei de 1.000 de euro, primul inculpat urma să intervină pe lângă un medic pentru avizarea dosarului de pensionare.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că la data 15.05.2023, primul inculpat în cauză a pretins şi primit de la un martor denunțător suma de 1.000 de euro, pentru a interveni prin intermediul unei persoane (personal medical), la angajați cu funcţii de decizie din cadrul unui spital din municipiul Craiova, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul facilitării pensionării medicale a martorului denunţător”, au explicat anchetatorii.

În cursul zilei de marți, bărbatul a fost reținu pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Tot marți, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

În final, mita a ajuns la doctor

Oamenii legii au mai stabilit că, tot marți, medicul a primit 1.000 de euro de la același denunțător.

”În cursul aceleiași zile, medicul primar care urma să avizeze dosarul de încadrare în vederea pensionării față de care  inculpatul în cauză susținea că ar avea influență, a primit de la acelaşi martor denunţător suma de 1.000 de euro. Banii au fost oferiți în legătură cu îndeplinirea unui act care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului de pensionare medicală a martorului denunţător, medicul fiind preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unităţii medicale respective”, au mai precizat anchetatorii.

În cursul zile de miercuri, medicul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de aresatre preventivă. Instanța a respins prounerea procurorilor și a dispus arestarea inculpatei la domiciliu.

Citește și A înscenat un jaf după ce a pierdut banii la păcănele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS