9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElev înarmat cu un cuţit, oprit la intrarea în liceu

Elev înarmat cu un cuţit, oprit la intrarea în liceu

Un elev de 16 ani este cercetat pentru portul fără drept de obiecte periculoase, după ce a intrat în incinta unui liceu din Craiova având asupra sa un cuţit. Potrivit unor surse judiciare, minorul este elev la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”. A fost depistat de jandarmi la intrarea în incinta Colegiului Național „Elena Cuza”.

Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova au precizat că elevul avea asupra sa un cuţit tip briceag, cu lungimea de peste 27 cm.

„În data de 10.05, în jurul orei 18.00, jandarmii craioveni au depistat un tânăr care a pătruns în incinta unui liceu din Craiova, cu un cuțit tip briceag. Tânărul, în vârstă de 16 ani, se afla în zona liceului și avea un comportament neadecvat. Acesta fapt a atras atenția jandarmilor din apropiere.
În momentul în care tânărul a pătruns în incinta liceului a fost oprit de jandarmi, care au procedat la legitimarea acestuia.
Totodată, i s-a cerut tânărului să prezinte toate bunurile aflate asupra sa, moment în care, acesta a scos din buzunar un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm”, au precizat jandarmii.

Elevul de 16 ani, cercetat pentru port de obiecte periculoase

Jandarmii au confiscat cuţitul găsit asupra minorului. Pe numele acestuia s-au întocmit actele de constatare pentru portul fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice. Jandarmii craioveni au mai precizat că „tânărul nu era elev al instituției de învățământ unde s-a produs fapta”.

Portul fără drept, în locuri publice a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Citeşte şi Procuror şi poliţişti, acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS