8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Incendiu la o casă din comuna Ilovăț

Mehedinți: Incendiu la o casă din comuna Ilovăț

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută la o casă din comuna mehedințeană Ilovăț, în urma căruia o persoană a fost rănită.

La fața locului au acționat:

  • trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin,
  • două autospeciale de lucru cu apă și spumă,
  • o ambulanță SMURD.

Pompierii militari au lichidat incendiul, care se manifesta la o casă din lemn pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați.
Salvatorii au acordat îngrijiri medicale unei victime, un bărbat de 56 de ani, care a suferit arsuri la nivelul spatelui. Ulterior, acesta a fost transportat de către echipajul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Drobeta Turnu Severin.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în timpul somnului.

Sfaturi utile de la pompieri

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinți reaminteşte câteva regului:

  • fumătorii trebuie să manifeste o grijă deosebită atunci când sunt obosiți, ia somnifere sau consumă alcool. Este foarte probabil să adoarmă cu ţigara aprinsă, generând astfel un incendiu.
  • când sting ţigara, cetățenii trebuie să se asigure că au stins-o cu adevărat. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă.

Citește și: Un copil a murit. Doi minori şi doi adulţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu o barcă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS