23.9 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Protestatarii au luat cu asalt clădirea Paris Euronext, din cauza legii pensiilor

(VIDEO) Protestatarii au luat cu asalt clădirea Paris Euronext, din cauza legii pensiilor

-

Protestatarii au luat cu asalt clădirea Paris Euronext, din cartierul La Defense din Paris, din cauza legii pensiilor.

Un grup de protestatari a invadat joi pentru scurt timp birourile operatorului bursier Euronext din districtul de afaceri La Defense. Ei susțin că marile companii trebuie să plătească pentru a finanța pensiile. Au aruncat petarde și, supărați că s-a mărit vârsta de pensionare la 64 de ani, le-au cerut miliardarilor să suporte ei costurile pentru fondurile de pensii. Protestatarii vor ca pragul de vârstă să revină la 62 de ani, potrivit Bloomberg.

În timpul asaltului din cartierul financiar din Paris, La Defense, oamenii au aruncat petarde și au scandat împotriva Cabinetului de miniștri.

Cu torțe și steaguri, sute de manifestanți au ocupat sediul Euronext, bursa-paneuropeană.

„Ni se spune că nu există bani pentru finanțarea pensiilor”, a spus sindicalistul Sud-Rail Fabien Villedieu. Dar „nu este nevoie să scoți banii din buzunarele muncitorilor, ci pe cei din buzunarele miliardarilor”.

Reacția lui Macron

„Ouăle și tigăile sunt pentru gătit” – a fost replica președintelui Emmanuel Macron, aflat în sudul Franței. Sute de oameni s-au adunat la Gange, în Hérault, unde a mers șefului statului. Au lansat ouă și cartofi. Iar cratițele au devenit un simbol al opoziției față de reforma pensiilor și față de Președintele Republicii.

Macron a spus că ar sta de vorbă cu manifestanții, dar dacă întâlnirea e „doar pentru ouă și caserole, asta e pentru gătit”, a glumit el în timpul unui schimb de replici cu un deputat.
Forțele de ordine controlau persoanele care aveau genți pentru a le spune să renunțe de obiectele folosite pentru a face zgomot.

După discursul de luni al președintelui, care a enervat și mai rău manifestanții, oamenii s-au apucat să bată cu diverse obiecte de metal în oale și alte recipiente în timpul acțiunilor de stradă.

Citește și: Craiova va avea un nou mall din toamnă – GALERIE FOTO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

EURO 2024 | Ce victorie! România a surclasat Ucraina...

Naţionala României a surprins foarte plăcut la meciul de...

ȘTIRI GdS